zondag 23 december 2012

Mannenensemble zingt Advent

Zondag 23 december 2012
Het mannenensemble zingt in De Hege Stins te Stiens















Dromen dat Jezus zal komen
Het is vandaag de vierde Zondag van Advent. Morgen gaan we de kerstnacht in en overmorgen is het Kerstfeest.
Maar eerst vieren we vanmorgen in De Hege Stins deze vierde Zondag van Advent; nog even 'dromen dat Jezus zal komen'.
Over de volle breedte is het liturgisch centrum ingericht met Advent & Kerst als thema. De versierde kerstboom staan al klaar voor Kerst. Het adventsbord van de Kindernevendienst staat klaar voor het vervolgverhaal van Advend & Kerst.
De vier adventskaarsen staan op de viertafel onder de Hebreeuwse letter 'Beet'. Onder die 'Beet' buigen twee hoog opgaande witte bloemen sierlijk naar elkaar over; die symboliseren de nog ongeboren kinderen Johannes & Jezus van de twee aanstaande moeders Elisabeth & Maria.
Kortom, alles staat en iedereen zit gereed, de ochtendkerkdienst kan beginnen.

Mannenensemble
De bijbellezingen van de profeet Micha en van de evangelist Lucas zijn vanmorgen van lector Douwine Boomsma. De voorganger is vanmorgen onze gemeentepredikant dominee Jaap Overeem. Hij heeft voor deze laatste Adventsdienst de mannen van onze kerkelijke gemeente opgeroepen om deel te gaan nemen aan een voor deze speciale zondag samengesteld mannenensemble. Dertien mannen gaven gehoor aan deze oproep. Tijdens deze ochtendkerkdienst zingen de 13 heren staande bij het kerkorgel van De Hege Stins.
Het vocaal mannenensemble wordt begeleid op orgel door Take Beukema en op euphonium door Anke Beetstra. Ze zingen prachtige muziekstukken: in koor, in wisselzang met de gemeente en als tegenstem tijdens de samenzang met de gemeente.

Kerstmis(t) Jezus
Aan het eind van de kerkdienst krijgen we allen Gods Zegen mee naar huis. Maar voordat we de kerkzaal verlaten, krijgen we eerst nog twee toegiften. Eerst zingt het mannenensemble met ons in wisselzang nogmaals één van de in deze kerkdienst gezongen liederen, en als laatste actie wordt nog even een kerstfilmpje van Youtube vertoond, als een glimlach-persiflage op het kerstverhaal, getiteld: 'Kerst mist Jezus'.

Geen opmerkingen: