maandag 17 december 2012

Kerstdecoratie in de Canteen van Stenden Hogeschool

Maandag 17 december 2012 
De Canteen van Stenden Hogeschool  in kerstsfeer






















Canteen
De bedrijfskantine van Stenden Hogeschool kreeg enige jaren geleden als uitkomst van een prijsvraag de passende naam: 'Canteen'. Evenals het hotel, de restaurants en de congresaccommodatie wordt ook de Canteen gerund door de studenten van de HBO-opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Het Stenden University Hotel - waar al deze horecatieve voorzieningen onder ressorteren - is één van de leerbedrijven van Stichting Stenden Hogeschool, waarin studenten onder begeleiding van professionele praktijkbegeleiders in de praktijk worden opgeleid in het kader van hun studie.

Real World Learning
Dat hier in Leeuwarden sprake is van een bijzondere onderwijsleeromgeving blijkt ook uit het feit dat de Stenden-opleiding Hoger Hotelonderwijs bij de tamelijk recente accreditatie van overheidswege door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie werd onderscheiden met het 'Bijzonder Kenmerk' voor 'Real World Learning'.

Place to be
De Canteen van Stenden Hogeschool in Leeuwarden is de 'place to be' voor studenten en hogeschoolmedewerkers, om elkaar te ontmoeten onder het genot van verantwoord en lekker eten en drinken. Van een horecagelegenheid mag je echter meer verwachten dan alleen maar goed eten en drinken. Ook de ambiance is van belang; en dan niet alleen in de luxueuze restaurants, maar zeker ook in een bedrijfskantine zoals hier de Canteen.
Oog hebben voor het interieur en daarmee een plezierige sfeer creëren, waarin het aangenaam verpozen is,
is dan ook één van de aandachtspunten, waar studenten en medewerkers van dit leerbedrijf serieus werk van maken.

Nog een week en dan is het Kerst
De studenten die vorige week actief waren in het leerbedrijf hebben hun best gedaan om de Canteen in kerstsfeer te brengen. Zo hebben ze op de lange statafels - waarop altijd benodigdheden zoals bestek en servetten liggen - gezorgd voor een mooie kerstdisplay. Kerstdecoraties in overwegend groen, wit en rood staan en liggen over de volle lengte van de statafels, om in de lengte van de Canteen op bescheiden wijze toch bij te dragen aan de kerstsfeer, waarin veel studenten en medewerkers dezer dagen steeds meer terecht komen.

Oog voor detail
Het zal best zo zijn dat enkele bezoekers van de Canteen niet zozeer oog hebben voor dergelijke decoraties, maar ik vermoed dat het gros van de studenten en medewerkers in de afgelopen dagen wel nadrukkelijk heeft gezien dat hun medestudenten en de collega's van onze horecaopleiding hun best hebben gedaan om de Canteen mooi decoratief aan te kleden.

Geen opmerkingen: