zondag 16 december 2012

Kerstconcert Mary’s Song van Joy for People in Stiens



Zondag 16 december 2012
Joy for People Gospel Choir in concert in De Hege Stins te Stiens















Joy for People in Stiens
De Hege Stins zit al ruim vóór 19.00 uur helemaal vol, tot en met de laatste nog beschikbare stoel. Vanavond presenteert Joy for People Gospel Choir in Stiens haar kerstprogramma ‘Mary’s Song
Hun kerstconcert staat dit jaar in het teken van Maria - de moeder van Jezus Christus - in het Kerstevangelie. Door middel van zang, muziek en performance neemt Joy for People Gospel Choir ons allen mee op weg door het kerstverhaal. Het is het wereldberoemde kerstverhaal, met daarin de bijzondere rol van moeder Maria.
Wat dacht Maria en wat voelde zij?

Mary's Song
In de kerstconcerten van 2012 laat Joy for People Gospel Choir een eigen kant van de moeder van Jezus zien. Maria als mens, zo dichtbij ons. Welk lied zingt Maria ruim tweeduizend jaar later voor ons? In onze beleving is het een lied, waarin Maria haar emoties blootlegt. Emoties die voor ieder mens herkenbaar zijn. Dit maakt Maria tot een naaste van ons. De naaste, die wij op onze beurt Anno 2012 ook voor anderen kunnen zijn.
Samen vieren we nu alvast de geboorte van Gods zoon: Jezus Christus.

Het goede doel van de avond
Tijdens de pauze van dit kerstconcert collecteert Joy for People Gospel Choir voor de Stichting Kenia Support uit Nijbeets. Kenia Support is een kleine organisatie, die op specifieke plaatsen in Kenia hulp biedt aan de lokale bevolking. Deze stichting is opgestart door twee Friese echtparen, die elk jaar zelf naar Kenia gaan om daar de handen uit de mouwen te steken. De doelstelling van de stichting is het bieden van ondersteuning aan de Keniaanse bevolking op het gebied van bijvoorbeeld scholing van kinderen, zodat deze jongeren na hun opleiding snel goed werk vinden, om zo in hun eigen onderhoud te voorzien.

Volop passie en expressie
Namens de organiserende Zending- en Evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente van Stiens heet Piet Smit de honderden aanwezigen welkom in de voor dit concert speciaal ingerichte kerkzaal. Een hartelijk uiteraard voor het gospelkoor, dat ons vanavond een avondvullend kerstconcertprogramma zal bieden.
We horen en zien een gepassioneerd en expressief gospelkoor, dat wordt begeleid door een prima muziekband, geheel onder leiding van dirigent Hans Jonker. De licht- en geluidstechnici zorgen voor een passende afwerking.
Het gospelkoor maakt gebruik van inleidende spreekstemmen en zingt in wisselende samenstellingen solo en in koor, met stem en tegenstem, en altijd weer verrassend en vol passie.

Sing Glory
Joy for People Gospel Choir speelt als het ware de (kerst)sterren van de hemel met een muzikale power van heb ik jou daar. Vooral de glorieliederen die de geboorte van Jezus Christus bezingen, vullen de kerkzaal met een stevige impact, tot in de verste hoeken. De concertgangers reageren enthousiast, onderwijl meeklappend en meebewegend op de eigentijdse muziek. 

Het is één en al ‘Glory to the newborn King: Mary’s boychild, Jesus Christ, born at Christmas Day”.

Geen opmerkingen: