dinsdag 13 maart 2012

Oniro Interieur in Stiens


Dinsdag 13 maart 2012
De Citroën Berlingo vóór de winkel van Oniro Interieur















Interieurwinkel
In het hoekpand aan de Wythüsterwei in Stiens waar jarenlang het bankfiliaal van de Friesland Bank was gehuisvest, heeft enige jaren geleden de winkel ‘Oniro Interieur’ haar intrek genomen. Deze interieurwinkel deelt het grote winkelpand samen met de Etos en Albert Heijn Stiens aan de Wythusterwei, met aan de zuidzijde de Pompeblêdstrjitte en aan de noordzijde het Waling Dykstrapark.

Droomwinkel
Nadat Diana Heijerman jarenlang bij diverse meubelzaken had gewerkt, startte ze in Stiens haar eigen winkel: ‘Oniro interieur’. Daarmee is voor haar een langgekoesterde droom in vervulling gegaan. De naam ‘Oniro’ is dan ook niet voor niets gekozen. Oniro is namelijk het Griekse woord voor ‘droom’. Een droomwinkel dus, maar dan in het echt. Op een wand in de winkel en ook op haar website staat de tekst: ‘Herinner je gisteren, droom van morgen maar leef vandaag!' “Die tekst weerspiegelt precies de gedachtegang achter de opening van deze winkel”, aldus Diana.

Winkelstijl
De huisstijl van Oniro Interieur benoemt Hijerman als ‘mooi, stoer en chique’. Ze wil klanten die bij haar over de drempel stappen echt verrassen. Het assortiment wordt door haar betiteld als ‘eigentijds, betaalbaar en zondermeer verrassend’; anders dan anders. Het is haar eigen stijl en ze hoopt en verwacht dat het een stijl is die veel mensen aanspreekt. Om dat te ervaren, moet je dus de winkel bezoeken, alhoewel een bezoek aan haar website ook een goede eerste indicatie van de winkelstijl geeft.

Assortiment
Liefhebbers van mooi wonen vinden bij Oniro veel voor hun eigen  droominterieur. In de winkel vind je niet alleen prachtige stoelen, banken, tafels en kasten, maar ook diverse woonaccessoires en mooie hebbedingetjes, zoals: kandelaars, fotolijstjes, kussens, vazen, schalen en lampen. Ook voor een cadeaubon kun je hier terecht. En vanaf januari 2011 heeft Diana Heijerman haar winkelcollectie uitgebreid met gordijnstoffen, inbetweens en vitrage.

Xpositie
Op dit moment is in deze winkel ook een expositie van beeldend kunstenaar Jannie Russchen uit Hurdegaryp. De in de winkel geëxposeerde beelden zijn ook te koop.

Berlingo
Als je in Stiens over de Wythústerwei het winkelpand passeert, zie je vaak de witte Citroën-bedrijfswagen op het langgerekte parkeerterrein vóór de winkelstrook staan, als ware het een vooruitgeschoven reclame-object tussen de doorgaande weg en de winkel, verwijzend naar Oniro Interieur op de hoek.

Geen opmerkingen: