donderdag 8 maart 2012

Minormarkt @ Stenden 2012 > 2013

Donderdag 8 maart 2012
Ontmoeting en informatie geven en ontvangen staan centraal















Onderwijsaanbod
Vandaag vindt in de vestiging Leeuwarden van Stenden Hogeschool de jaarlijkse Minormarkt weer plaats. Een 'minor' wordt in de dagelijkse omgangstaal in het hoger onderwijs ook wel een 'keuzemoduul' of een 'keuzevak' genoemd. Over de volle lengte en breedte van de wandelgangen op de begane grond van het hogeschoolgebouw staan stands waar informatie is gepresenteerd over het aanbod en de inhoud van de zogenoemde minors.

Informatie geven en krijgen
Het is de gelegenheid bij uitstek voor alle studenten die volgend jaar een minor gaan volgen om vandaag uitgebreide informatie te verkrijgen over de inhouden van de minors van Stenden Hogeschool. Docenten en ook studenten die zo'n minor volg(d)en geven gedurende de hele dag de informatie aan geïnteresseerde studenten, die voor de keuze staan om één of meer minors te kiezen voor het volgende collegejaar.

Study Abroad Fair
Een aanmerkelijk deel van de minormarkt - nabij het Auditorium - is de zogenoemde 'Study Abroad Fair'. Stenden Hogeschool is een hogeschool met een sterk internationaal profiel, dat ook vandaag goed is te zien aan het Study Abroad-aanbod op deze minor markt. Studenten kunnen zich hier goed laten informeren over de zogenoemde 'Grand Tour' van Stenden Hogeschool en over de studentenuitwisselingsprogramma's, die Stenden Hogeschool haar studenten aanbiedt in samenwerking met een groot aantal hogescholen en universiteiten binnen en buiten Europa.

Studentenmobiliteit
Naast het bezoeken van de marktkramen van de Study Abroad Fair kunnen belangstellende studenten en medewerkers gedurende de hele dag acht voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen, waarin uitgebreid informatie wordt gegeven over de Grand Tour met betrekking tot de verschillende buitenlandse Campus Sites van Stenden Hogeschool in Zuid-Afrika, Thailand, Qatar (in Doha) en op Bali. De General Managers van onze Global Campus Sites zijn daarbij aanwezig en ook Stenden-studenten die daar al hebben gestudeerd, dus informatie kan hier uit de eerste hand worden verkregen. Voor docenten, stafmedewerkers en voor studiebegeleiders zijn er ook nog informatiebijeenkomst over docenten- en stafmobiliteit en over de rol van studiebegeleiders van Stenden Hogeschool met betrekking tot uitwisselingsprogramma's en de Grand Tour.

Challenges
Het is de hele dag gezellig druk in de wandelgangen, waar enthousiaste studenten en collega's vertellen over hun studieprogramma en waar belangstellende studenten zich prima kunnen laten informeren over alle ins en outs van de uitdagende minors die in het collegejaar 2012-2013 door Stenden Hogeschool worden aangeboden.


Geen opmerkingen: