dinsdag 4 oktober 2011

A World of Opportunities @ Stenden

Dinsdag 4 oktober 2011

Als studenten en medewerkers vragen we elkaar of we klaar zijn om onze horizon te verbreden. Stenden Hogeschool biedt namelijk een wereld aan mogelijkheden om naar het buitenland te gaan voor studie, stage en werk; kortom: ‘A World of Opportunities’. Medewerkers kijken hoe onze collega’s in het buitenland werken en studenten wisselen hun buitenland-ervaring uit. Je kunt binnen Stenden Hogeschool internationaal georiĆ«nteerde trainingen volgen en/of een interessante conferentie bezoeken. Vandaag staat het internationale aanbod van Stenden Hogeschool centraal tijdens de zogenoemde ‘Study Abroad Fair’.

De Study Abroad Fair 2011 is de gelegenheid bij uitstek om je breed te oriĆ«nteren op internationale mobiliteit van studenten, docenten en stafmedewerkers van Stenden Hogeschool. Waarom zou je bijvoorbeeld naar het buitenland gaan? Wat zijn de mogelijkheden en hoe organiseer je een buitenlands bezoek en/of verblijf? Je kunt hier luisteren naar de inspirerende verhalen van collega’s die al een buitenlandse onderwijspartner hebben bezocht. Studenten met buitenland-ervaring vertellen medestudenten over hun belevenissen tijdens leren en werken in een ander land, in een andere organisatie, in een andere cultuur, en toch allemaal in de ‘Stenden community’.

Om 10.00 uur wordt de Study Abroad Fair geopend met onder andere een presentatie van Grand Tour-ervaringen binnen de Stenden-onderwijsgemeenschappen in Nederland, Qatar, Zuid-Afrika en op Bali. Daarna is er gedurende de hele dag onafgebroken gelegenheid voor studenten, studiebegeleiders, andere docenten en stafmedewerkers om een aantal driewartier-sessies bij te wonen, zoals:
- Presentation Internship;
- Presentation Exchange Students;
- Student Exchange experiences;
- Guest Lecture ‘Cultural self-awareness & successful international careers;
- Presentation Exchange Students;
- Presentation Grand Tour Students;
- Explanation of Grand Tour and Exchange: what is your role as a study coach?;
- Presentations about Teacher and Staff Mobility (over Erasmus-programma’s).

Voor iedereen die meer informatie wenst, staan gedurende de hele dag diverse bemande marktstands op de Study Abroad Fair. Studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool geven alle belangstellenden antwoord op wat collega-studenten en collega-medewerkers nog willen weten, alvorens de beslissing te nemen een langere of kortere periode in het buitenland te studeren en/of te werken. Enkele goede redenen om bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland te leren of te werken, zijn:
• Meet inspiring people in a different country and environment;
• Expand your personal and professional development;
• Improve your language skills;
• Gain international experience, independence and organisational skills;
• Broaden your life experience and knowledge.

ALL YOU HAVE TO DO - today or tomorrow - IS TO MAKE YOUR CHOICE!

Geen opmerkingen: