dinsdag 6 maart 2012

Edwin’s Gezonde Eetwinkel in Stiens


Dinsdag 6 maart 2012 
Edwin's Gezonde Eetwinkel aan het Sint-Vitusplein in Stiens















Levensmiddelenspeciaalzaak
Al weer bijna een jaar geleden werd het winkelapparaat van Stiens uitgebreid met een nieuwe levensmiddelenzaak: ‘Edwin’s Gezonde Eetwinkel’. Deze winkel is gevestigd aan de westzijde van het Sint-Vitusplein, in het winkelpand aan de rugzijde van het oude schoolhuis, waarin in het jaar 1892 ‘meester Hoogeveen’ woonde, die indertijd de voorloper van het welbekende aap-noot-mies-leesplankje hier in Stiens testte. Als je op het Sint-Vitusplein vóór het winkelpand van Edwin’s Gezonde Eetwinkel staat, zie je aan de westzijde de oude Sint-Vituskerk hoog boven het winkelpand uitsteken. Links zijn de winkelpanden van Bruna en het nieuwe winkelpand van de Aldi Markt en rechts de C1000-supermarkt en de speciaalzaak van ‘Sport 2000 Diepenmaat’. Het Sint-Vitusplein bestaat uit een wandelgebied en een bijzonder groot aantal parkeerplaatsen voor auto’s. Vóór de winkel staat de Peugeot-bedrijfswagen van Edwin’s Gezonde Eetwinkel.

Multicultureel
Deze winkel wordt gerund door het echtpaar Edwin & Tine Pijnacker. Edwin is een Fries en Tine komt uit Suriname. Tine haalt veel inspiratie uit multiculturele recepten, maar ze maakt ook graag Hollandse gerechten, zoals stamppot en snert. Het winkeliersechtpaar wilde in Stiens een bijzondere en innovatieve groentewinkel beginnen met uitstekende kwaliteitsproducten en nieuwe trends.

Vol Smaak
De Gezonde Eetwinkel is aangesloten bij ‘Vol Smaak’. Vol Smaak is het kwaliteitskeurmerk waar smaakbeleving centraal staat. Vol Smaak-producten zijn bewust verbouwd; ze bevatten essentiële voedingsstoffen en ze smaken zoals ze behoren te smaken. Alle verkochte groente en fruit heeft dit kwaliteitskeurmerk en is afkomstig van vaste leveranciers die voldoen aan dit keurmerk. De artikelgroepen waarvoor je als consument terecht kunt bij Edwin’s Gezonde Eetwinkel zijn:
  • Groente en Fruit;
  • Rauwkostsalades;
  • Gesneden groenten;
  • Kant-en-klare maaltijden;
  • Noten en Zuidvruchten.
Lekker, Eerlijk en Gezond
Een aantal AGF-detaillisten (Aardappelen, Groente, Fruit) is onlangs begonnen met dit thema 'Vol Smaak'. Onder dit thema staat elke week één soort groente en één soort fruit in het zonnetje. De 'Vol Smaak'-producten voldoen aan de volgende voorwaarden, die alle drie in het logo ook zo worden genoemd. Deze producten zijn:
  • Lekker: vol smaak, zoals het behoort te smaken;
  • Eerlijk: er wordt samengewerkt met telers uit de regio en daarnaast met speciaal geselecteerde buitenlandse vaste telers, die rechtstreekse aanvoeren en die hun product verbouwen met volop aandacht voor mens en natuur;
  • Gezond: de verkochte groenten en fruit bevatten veel essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam.

Geen opmerkingen: