maandag 24 oktober 2011

Van Les Pays Haute naar Les Pays Bas

Zaterdag 22 oktober 2011

Zo'n twee uren later dan op de wandeldagen staan we op. Ons hotel in Pau serveert een goed ontbijt. Een francaise en twee Britten delen met ons de ontbijtkamer. Vanmorgen hebben we rustig de tijd om nog wat te winkelen in Pau en om verder te gaan met de verslaglegging van onze vijfdaagse pelgrimstocht. Aan het eind van de ochtend checken we uit in het Logis-Hotel met de voor ons deze dagen zo toepasselijke naam: 'Roncevaux'; als verwijzing naar onze pelgrimagebestemming van de afgelopen vijf wandeldagen.

De taxichauffeur vervoert ons bedreven tussen het drukke verkeer door de stad uit, naar het vliegveld 'Aéroport Pau Pyrénées', zo'n tien kilometer ten noorden van de stad. Het is maar een klein vliegveld, maar wel één waar KLM & Airfrance viermaal per week vanuit Schiphol op vliegen. Dit vliegveld wordt ook veel als vliegbestemming gebruik door mensen die op wintersport gaan in de Pyreneeën of door mensen die op bedevaart gaan naar het nabijgelegen Lourdes.

Op het vliegveld hebben we nog ruim tijd om buiten in de zon wat te lezen, om binnen het verslag te schrijven en om in de wachtruimte na te genieten van onze prachtige fotoreportage van de afgelopen wandeldagen in Frans en Spaans Baskenland, waaronder de oversteek over de Pyreneeën. Om 15.40 uur vertrekken we met een vliegtuig van City Jet vanaf Pau Pyrénées Airport en rond 18.00 uur lopen we al weer op Schiphol naar de bagageband. Tenslotte rijden we in het donker weer via Amsterdam terug naar Stiens, met een voldaan en dankbaar gevoel, omdat we onze beoogde bestemming aan de overzijde van de Pyreneeën hebben gehaald en omdat onze hooggespannen verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen met alle beelden en belevenissen van de afgelopen pelgrimsdagen.

Geen opmerkingen: