dinsdag 20 september 2011

Kiezen voor kwaliteit bij Techniek

Dinsdag 20 september 2011


Bij de opleidingen van Stenden Hogeschool is het een goede gewoonte om na een proces van zelfevalueren, auditen, visiteren en accrediteren de immer voortgaande kwaliteitsverbetering goed in beeld te krijgen en te houden. Onze vijf Techniek-opleidingen van Stenden Hogeschool in Emmen zijn afgelopen jaar geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat is een gouden kroon op het vele en goede werk dat de docenten en de stafmedewerkers van deze opleidingen hebben verricht. Het felbegeerde kwaliteitskeurmerk van de NVAO heeft men verdiend door kwalitatief goed onderwijs aan te bieden, dat voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Nederlandse overheid.

Vandaag ben ik op onze hogeschoollocatie in Emmen om met het management team van de vijf Techniek-opleidingen terug te blikken op alle resultaten van de recente kwaliteitsmetingen van de afgelopen drie jaren. We spreken over de facetten die als voldoende en als goed uit alle kwaliteitsonderzoeken naar voren zijn gekomen. Onze insteek is dat wat 'voldoende' is nog kan worden verbeterd tot 'goed' en dat wat al 'goed' is wellicht nog kan worden verbeterd tot 'excellent'. We spreken af dat deze vijf opleidingen - zoals te doen gebruikelijk bij Stenden Hogeschool - een actieplan gaan opstellen, waarin men zal aangeven wat we nog mooier en nog beter willen maken, met daarbij vermeld op welke wijze de opleidingen de kwaliteit op die facetten verder willen optimaliseren.

Als ik vanmorgen vanuit Leeuwarden arriveer in het Emmer hogeschoolgebouw, geniet ik van de manier waarop een groot aantal studenten individueel of in kleine of grote groepen serieus aan het werk zijn in het Studielandschap van deze hogeschoolvestiging te Emmen. In dit open leercentrum zijn bijna alle werkplekken bezet. Mooi om te zien dat na de afgelopen zomervakantieperiode het onderwijs weer op volle toeren draait en dat studenten voor, tussen en na de docentencontacturen hun tijd verantwoord invullen met studeren.

Hier in Emmen wordt vandaag aan onderwijskwaliteit gewerkt.
Hier in Emmen wordt vandaag gestudeerd.
De garantie voor goed onderwijs en voor goede studenten.

Geen opmerkingen: