zondag 29 mei 2011

I am Stenden

Vrijdag 27 mei 2011

Stenden-ICT van Stenden hogeschool komt begin juni 2011 met een mobiele applicatie voor je iPhone. Je kunt nu al de gratis bètaversie downloaden. In april 2011 is de iPhone app ‘I am Stenden’ van Stenden hogeschool gelanceerd. Als hogeschool willen we met deze app laten zien waar we voor staan en wat wij als internationale hogeschool te bieden hebben. Stenden hogeschool is immers een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (in Qatar), Bangkok (in Thailand), Port Alfred (in Zuid-Afrika) en Bali (in Indonesië).

Met de ‘I am Stenden’ app kunnen toekomstige en huidige studenten, medewerkers, alumni en andere relaties van Stenden hogeschool foto’s uploaden, direct vanuit de fotogalerij of via de fotocamera van de iPhone. Deze ‘I am Stenden’ foto’s kun je dan als gebruiker vervolgens delen met vrienden via Facebook of met followers van Twitter.

Stenden-collega Edgar van Gorkum (ICT-manager) zegt over de ‘I am Stenden app’: “We hebben de mobiele applicatie gemaakt om na te gaan wat het kan betekenen voor een onderwijsorganisatie als Stenden. Hoe wordt de app ontvangen, hoe is het gesteld met het gebruik en wat voor effect sorteert het? Dat willen we graag weten. Daarom stellen wij het zeer op prijs dat gebruikers ons via iphone@stenden.com laten weten wat hun bevindingen zijn en wat wij kunnen doen om de applicatie door te ontwikkelen en te verbeteren. We staan open voor suggesties voor aanvullende functionaliteiten.” Stenden hogeschool staat ook open voor suggesties voor aanvullende functionaliteiten en beloont de meest actieve bètatester met een iPad 2.

Het is ook mogelijk een ’I am Stenden, because...’-commentaar bij een foto te plaatsen. De link naar de foto wordt automatisch opgenomen in het bericht. Op basis van vestigingen, type gebruiker en een google-maps-kaart kan vervolgens gezocht worden op deze foto’s. Ook voor het laatste Stenden nieuws, films, links, adressen en telefoonnummers van alle Stenden vestigingen kan de gebruiker in de ‘I am Stenden’ app terecht.

‘I am Stenden’ wordt op diverse manieren aangekleed en vormgegeven. De iPhone Screenshot is al klaar en op de Samenscholingsdag van Stenden hogeschool op 26 januari 2011 was de première van de Stendenfilm 'I am Stenden' in Stadsschouwburg De Harmonie. In deze film vertellen studenten en medewerkers van Stenden hogeschool hoe zij Stenden beleven. Het doel van deze film is ook om te laten zien waar Stenden voor staat en wat wij als internationale hogeschool te bieden hebben.

Geen opmerkingen: