donderdag 7 april 2011

De Boer kaatst met viooltjes in Stiens

Donderdag 7 april 2011

Een auto met een grote open aanhangwagen rijdt bij ons de straat in. In de laadbak is het één en al kleur en fleur. Een aanhangwagen vol viooltjes. Dozen vol viooltjes worden uit de laadbak gehaald. De viooltjes-venters gaan huis aan huis om aan de bewoners zoveel mogelijk viooltjes te verkopen.

Stiens is een dorp met veel actieve verenigingen. Veel van die verenigingen hebben jaarlijks één of enkele malen sponsoracties, lotenverkoop, verkoopacties, of allerlei andere promotionele activiteiten, teneinde zoveel mogelijk geld in het laatje te krijgen om alle verenigingsactiviteiten als viooltjes veelkleurig te laten bloeien.

De viooltjes-verkoopactie is een activiteit van de Stienser Kaatsclub "De Boer". Als inwoner van Stiens kun je eigenlijk geen 'nee' zeggen als de enthousiaste verenigingsleden bij je aanbellen met het verzoek om iets van hun handelswaar te kopen. Of je nu één viooltje koopt, of een doos vol viooltjes, of misschien wel meerdere dozen, het is altijd goed, want alle beetjes helpen. Elke euro draagt ertoe bij dat 'De Boer' met een gespekte kas kan blijven kaatsen op het mooie kaatsveld, in het centrum van ons dorp.

Geen opmerkingen: