vrijdag 28 januari 2011

Bestuur Nederlands Bijbelgenootschap in Haarlem

Vrijdag 28 januari 2011

De eerste vergadering in dit kalenderjaar van het verenigingsbestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) vindt vandaag plaats in het kantoor van het NBG in Haarlem.

We beginnen met een terugblik op relevante correspondentie en werkcontacten van de afgelopen maanden. Ook de ontwikkelingen met betrekking tot diverse Bijbelvertalingen passeren de revue. Daarna komt de stand van zaken aan de orde met betrekking tot een groot aantal contacten en relaties van het NBG in het brede werkveld van nationaal en internationaal bijbelwerk. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan alle Kerkgenootschappen (zoals Evangelische kerken), de Koepelorganisaties (zoals de Nederlandse Zendingsraad), Bijbelorganisaties (zoals de Katholieke Bijbel Stichting), Media (zoals Omroepen), Internationale relaties (zoals United Bible Societies) en Diverse andere organisaties (zoals Youth for Christ).

We evalueren de eerste tussenresultaten van de recente Fondsenwerving en van de stand van zaken van de in ontwikkeling zijnde nota over het Vrijwilligersbeleid van het NBG. Tenslotte komen nog enkele vacatures en aanstaande herverkiezingen aan de orde, evenals de werkzaamheden die zijn gestart met betrekking tot de ontwikkeling van onze vernieuwde Verenigingsstatuten. Na deze vergaderagenda zijn we weer gedegen op de hoogte gesteld van de voortgang op allerlei portefeuilles en zijn de werkafspraken voor de komende maanden gemaakt. Voorzichtig wordt de blik al gericht op 2014, het jaar waarin het Nederlands Bijbelgenootschap 200 jaar bestaat.

Geen opmerkingen: