vrijdag 31 december 2010

Snert en oliebollenbeslag met een lach

Vrijdag 31 december 2010

Sinds jaar en dag hebben we hier in Stiens een actieve Stichting Hulp Oost-Europa (SHOE), waarvan het bestuur en een groot aantal vrijwilligers zich inspannen voor de nog steeds gewenste humanitaire hulpverlening aan de armen in Roemenië. Na enkele malen binnen Stiens verhuisd te zijn, was het in de afgelopen maanden nog spannend of de Kringloopwinkel van SHOE op de huidige locatie nabij het voormalige treinstation van Stiens mag blijven. Gelukkig heeft de NS na lange en spannende onderhandelingen besloten dat de Kringloopwinkel vooralsnog mag blijven in één van haar onderverhuurpanden aan de Lutskedyk te Stiens.

Opgelucht, met een vrolijke lach en zo energiek als altijd zijn de vrijwilligers dan ook weer van start gegaan met de jaarlijkse eindejaarsverkoopactie. In de garage van de familie Spoelstra was het gistermiddag en is het vandaag de hele dag een drukte van belang. Dit is de tijd van snert en van oliebollen. Zoals gebruikelijk worden er behalve oliebollen ook appelflappen gemaakt en natuurlijk wordt in grote kookpannen ook de welbekende snert gekookt.

Als ik vanmorgen onze jaarlijkse portie afhaal, is het in deze garage een drukte van belang. Hier wordt serieus en hard gewerkt, maar men neemt ook de tijd voor een kort gesprek tussen de bedrijven door. Zo kun je door hard werken met hart en liefde voor de zaak van zo'n belangrijke verkoopdag ook een gezellig evenement maken, voor en door bakkers, kokers en kopers.

Wie in Stiens vanwege gladheid of anderszins niet in staat is om zelf snert of oliebollen af te halen, hoeft alleen maar even te telefoneren om een bestelling thuis te ontvangen. Zo kan iedere Stienser zijn of haar bijdrage leveren om tot een maximaal verkoopresultaat te komen, alles ten behoeve van de hulp aan onze medemensen in Roemenië.
Wij blij, zij blij!

Geen opmerkingen: