donderdag 30 december 2010

Fragmentatie en Compositie

Donderdag 30 december 2010

In de vitrine van de opleiding Creatieve Therapie (CT) van Stenden hogeschool te Leeuwarden worden momenteel twee composities geƫxposeerd. Deze twee werkstukken zijn het resultaat van een samenwerkingsopdracht van twee groepen tweedejaars CT-studenten, die studeren in de zogenoemde verkorte route van de voltijdse CT-opleiding van onze hogeschool.

Beide groepen studenten kozen voor deze onderwijsopdracht een kunstwerk uit het Fries Museum in Leeuwarden. Een foto van deze twee originelen wordt op de voorgrond getoond. De CT-studenten kregen daarna allen een fragment van dit schilderij, om dat op eigen wijze uit te vergroten. Toen alle fragmenten gereed waren, werden ze als een puzzel weer aan elkaar verbonden, waardoor een geheel nieuwe compositie ontstond. Die twee composities worden hier nu tentoongesteld.

In deze twee werkstukken worden de onderlinge verschillen in vormen, kleuren, en materiaalkeuzes zichtbaar. In de afzonderlijke fragmenten komen de daarmee corresponderende persoonlijke eigenschappen van de betreffende Creatieve Therapie-studenten in beeld.

Geen opmerkingen: