woensdag 25 augustus 2010

Start nieuw seizoen van NBG-Regio Noord

Woensdag 25 augustus 2010

Vanmiddag en vanavond komen alle rayoncoaches en alle regioteamleden van Regio Noord van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijeen in De Oase te Drachten. Deze jaarlijkse bijeenkomst luidt het begin in van het nieuwe seizoen voor alle vrijwilligers en ander medewerkers van het Nederlands Bijbelgenootschap in Regio Noord, bestaande uit de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland-Noord, gecoördineerd door regiocoördinator Henk Ruiter. Als ik aan het eind van de middag arriveer, zijn de eerste twee programmaonderdelen reeds verzorgd door Lydia van der Meer, de coördinator Bijbelgebruik bij het NBG. Lydia heeft dan al een presentatie verzorgd over de werkzaamheden van de sectie Bijbelgebruik en heeft de aanwezige deelnemers verder toegerust op de vaardigheid om een presentatie te verzorgen voor het NBG.

Het tweede deel van de middag wordt verzorgd door Joyce van de Veen, de manager fondsenwerving en communicatie van het NBG. Joyce verzorgt een presentatie over het buitenlandwerk van het NBG. Ze vertelt welke internationale Bijbelprojecten het Nederlands Bijbelgenootschap steunt en hoe dat wordt gedaan. Ze gaat specifiek in op de nieuwe samenwerkingsvorm van het NBG en het Amerikaanse Bijbelgenootschap met de drie Bijbelgenootschappen in West-Afrika van de landen Benin, Burkina Faso en Togo. Haar presentatie wordt afgesloten met een videopresentatie over het werkbezoek van Joyce aan China, waar het NBG ook ondersteuning verleent in het Bijbelwerk ten behoeve van Chinese geloofsgemeenschappen.

Na de gezamenlijke maaltijd wordt de avondbijeenkomst verder voortgezet als zakelijke vergadering, waarin allerlei punten aan de orde komen die te maken hebben met het opstarten en het uitvoeren van alle NBG-werkzaamheden in de hele regio voor het komende seizoen. Aan de orde komen onder andere: de Bijbel10daagse, de Activeeractie, de Wervingscampagne en het programma van de Rayonontmoetingen die de komende weken in alle afzonderlijke rayons van Regio Noord zullen worden gehouden.

Aan het eind van deze avondbijeenkomst krijgen alle rayoncoaches de gelegenheid om aan elkaar één en ander te vertellen over het nieuws uit de eigen rayons. Dat is een soort halen- en brengen-sessie, waarbij ruimte is voor het delen van successen en het aan elkaar voorleggen van praktische kwesties waarvoor een collega-rayoncoach wellicht uitkomst kan bieden. Tenslotte is er gelegenheid om in informeel verband nog even met elkaar na te praten over het mooie Bijbelwerk dat ons allen bindt.

Geen opmerkingen: