maandag 28 juni 2010

Visitatie van Werktuigbouwkunde in Emmen

Maandag 28 juni 2010

Als ik vanmorgen in onze vestiging van Stenden hogeschool in Emmen arriveer, wordt mij door een duidelijke bewegwijzering van ons Stenden-Congres- en Evenementenbureau MeetingU de weg naar de ontvangstbalie gewezen. Vandaag wordt hier onze technische opleiding Werktuigbouwkunde gevisiteerd door de Visiterende en Beoordelende Instantie Certiked VBI.

Het visitatiepanel voert tussen 8.30-17.00 uur auditgesprekken met vertegenwoordigers van het Docententeam en van de Examencommissie, met Studenten, met vertegenwoordigers uit het Werkveld en met Alumni. Met de andere stakeholders van de opleiding zijn tijdens de eerste, techniekbrede visitatiedag reeds de nodige gesprekken gevoerd. Tussen de auditgesprekken door verzorgt een student een rondleiding door de werkplaats van Werktuigbouwkunde en aan het eind van de middag verzorgt het visitatiepanel een eerste terugkoppeling van de bevindingen van de beide visitatiedagen.

De groepen die deze dag worden bevraagd door het visitatiepanel worden vooraf en na afloop bij ons team van management & stafmedewerkers gebracht voor een briefing en een debriefing. Die beide sessies zijn bedoeld om de tussenliggende gesprekken optimaal te laten verlopen, opdat het visitatiepanel zich een compleet beeld kan vormen van alle ins en outs van deze gevisiteerde opleiding.

De conclusie van het visitatiepanel luidt dat een positief accreditatieadvies zal worden gegeven met daarbij de vermelding dat vier van de 21 facetten waarop de opleiding is beoordeeld, een "goed" zullen scoren. Dat is de verdiende kroon op het werk van allen die in de afgelopen jaren hun best hebben gedaan om deze technische opleiding nu zo goed uit de verf te laten komen.

Geen opmerkingen: