zaterdag 19 juni 2010

Familiedag 2010 in het Nederlands Openluchtmuseum

Zaterdag 19 juni 2010

De jaarlijkse familiedag van de familie van Durkje wordt vandaag gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Ouders, broers, zusters en hun kinderen verwelkomen elkaar vanmorgen om 10.30 uur. Een groep van 37 familieleden komt hier bij elkaar in het Entreegebouw van het museum. Eerst drinken we samen koffie, daarna bezoeken we het openluchtmuseum en op het moment dat een deel van de groep de WK-wedstrijd op een groot scherm in het Entreegebouw volgt, wordt een ander deel van de groep rondgeleid door een deel van het park.

Dit jaar vertelt het Openluchtmuseum de "Verhalen van immigranten, Nieuwe buren door de jaren heen". In het kader van dit thema wordt op verschillende plaatsen in het museum getoond hoe groot de invloed van migratie op de ontwikkeling van onze samenleving is. Zo zijn er persoonlijke filmportretten van hedendaagse immigranten uit Turkije, Marokko, Slowakije, Angola en Suriname. In de Friese kop-hals-romp-boerderij wordt informatie gegeven over de grote emigratiegolf van Friezen die voor en na de Tweede Wereldoorlog vanuit Friesland een nieuw bestaan opbouwden in Canada.

Naast deze Friese boerderij uit Midlum is ook de voormalige stoomzuivelfabriek "Freia" uit het Friese Veenwouden weer opgebouwd en in oude luister hersteld, om zo de oude functie van deze Kaas- en Roomboterfabriek aan bezoekers uit binnen- en buitenland te tonen. Ook vandaag wordt het museum door een mix van allerlei Nederlandse en buitenlandse gasten bezocht. Jong en oud kan zich hier prima vermaken. Aan het eind van de middag gaan we naar restaurant Den Strooper nabij Schaarsbergen om daar vanavond met elkaar te eten.

Geen opmerkingen: