zondag 9 mei 2010

Dick Noordhoek exposeert in De Hege Stins

Zondag 9 mei 2010

In het kerkelijk centrum De Hege Stins van de PKN-gemeente van Stiens kunnen we het jaar rond kunst bezichtigen in opeenvolgende wisselexposities. Op dit moment hangen rondom in de ontvangsthal van De Hege Stins een aantal schilderijen van onze Stienser huisarts Dick Noordhoek. Vorig jaar - in de maand mei 2010 - werden een aantal van zijn kunstwerken tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Stiens.

Huisarts-kunstschilder Dick Noordhoek is in 1955 geboren in Dordrecht en groeide op in Haren, nabij Groningen. Sinds 1986 is hij woonachtig en werkzaam als huisarts in Stiens. Ruim tien jaar geleden begon hij met schilderen, voornamelijk portretten in acryl. Acryl vindt hij een prachtig medium. Het droogt snel zodat hij met lagen over elkaar kan werken en er een mooi resultaat
wordt bereikt. Door steeds een andere techniek of een andere benadering te proberen, blijft hij zich ontwikkelen en blijft het geheel voor zichzelf als schilder ook dynamisch.

In zijn werk als huisarts ziet hij dagelijks prachtige “koppen” voorbij komen. Vooral ouderen, bij wie hun levensverhaal als het ware van het gezicht is af te lezen, zijn zijn bron van inspiratie.
Zo is ook de serie “oudere Stiensers“ ontstaan. Twee van de momenteel geĆ«xposeerde werken, zijn de portretten van de heer en mevrouw Postma.

Geen opmerkingen: