maandag 10 mei 2010

da FIZEL in Stiens

Maandag 10 mei 2010

DA is een bekende Nederlandse drogisterijketen. Deze retailorganisatie werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942 in Rotterdam opgericht door vijf reeds samenwerkende drogisterijen. De afkorting "DA" betekent "Drogisten Associatie". Bij DA en bij het moederbedrijf DA Retailgroep B.V. werken momenteel ongeveer de 500 mensen. In 2007 werd de DA-organisatie overgenomen door een groep particuliere investeerders.

De organisatie heeft winkels verspreid over heel Nederland. Om optimaal in te kunnen spelen op de lokale marktsituatie, kent DA een aantal winkeltypes. Een kleine dorpskern zoals Stiens vraagt bijvoorbeeld om een andere winkel dan een groter filiaal zoals die we die in de Friese hoofdstad Leeuwarden vinden. Met haar basisformule en met een luxueuzer format met als bijpassende naam "DA Drogisterij & Luxe parfumerie" speelt DA in op de verschillen van die plaatselijke consumentenmarkten. Naast de reguliere drogisterijen is er ook een aparte tak "DA Beauté", die zich richt op luxe cosmetica.

In het innovatieve nieuwe winkelconcept van DA komen schoonheid en gezondheid samen in een uitnodigende winkelwereld. Klanten komen de drogisterijwinkel binnen via een breed gangpad, ook wel de "Walk of Wellness" genoemd. De lichte (veel roze) kleuren, de verschillende vloeraccenten en de opvallende displays moeten de de winkels overzichtelijk en toegankelijk maken voor de klant. De winkel moet je inspireren, waardoor je als klant niet alleen maar een artikel koopt, maar waar winkelen ook een belevenis wordt.

De DA-winkels worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers, die voor eigen rekening en risico met het DA-label hun eigen winkel(s) runnen. In Stiens vinden we op de hoek van de Langebuorren en het Gemeentehuisplein het filiaal van "da FIZEL". Fizel heeft ook DA-drogisterij-parfumeriewinkels in Akkrum, De Westereen, Leeuwarden en Wommels. De roze bedrijfskleur van de winkelinterieurs en van winkelexterieurs tref je ook aan op de Peugeot-bedrijfswagen van da FIZEL.

Geen opmerkingen: