vrijdag 13 november 2009

Ledenraadsvergadering Vereniging VU-Windesheim in Zwolle

Vrijdag 13 november 2009

De jaarlijkse najaarsvergadering van de Ledenraad van de Vereniging VU-Windesheim vindt plaats in de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. In deze vergadering zijn de Ledenraadsleden van de vereniging in gesprek met het leden van het Algemeen Bestuur van de Vereniging en met de leden van de Raad van Toezicht van deze Vereniging.

Aan het begin van deze statutaire bijeenkomst wordt de nieuwe directeur van VU-connected gepresenteerd: Tom Doude van Troostwijk, voorheen algemeen directeur van CliniClowns Nederland en daaraan voorafgaand werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds en bij het Ministerie van Economische Zaken; tevens zelfstandig adviseur.

Een belangrijk deel van de vergadering wordt besteed aan de positie van de regio's als verbindende schakel tussen VU-connected, de vereniging en de instellingen enerzijds en de leden in de regio's anderzijds. Eerste licht secretaris van het Bestuur Roeleke Vunderink toe waarmee de onlangs ingestelde Commissie Regio's onder haar voorzitterschap bezig is. Daarna gaan we in vier groepen uiteen om te discussiëren over:
1. De positionering van de Vereniging en VU-connected en de rol van de regio's daarbinnen;
2. De vormgeving van de samenwerking tussen de VU-connected-organisatie en de regiocomité's;
3. De rol van de Ledenraad als maatschappelijk klankbord;
4. De profielen voor leden van de Ledenraad en de Regiocomité's.
Afsluitend volgt een plenaire terugkoppeling over de besproken deelonderwerpen, vragen en stellingen.

Dan komt een uitgebreide serie mededelingen over de Vereniging, over de VU en VU-mc, over Windesheim en over GGZ inGeest, partner van VU-mc. Daarop volgt informatie en discussie over de "Begroting van de Vereniging 2010 Nieuwe Stijl", handelend over de Bestuurlijke kosten, het Afgescheiden vermogen en VU-connected van de vereniging. Na het vaststellen van de notulen en de rondvraag volgt een diner pensent.

Tussen de dinergangen door worden een aantal presentaties verzorgd over:
a. De ontwikkeling van Hoger Beroepsonderwijs in Flevoland, over een nieuwe vestiging van Windesheim in Almere en Lelystad, verzorgd door Hein Dijkstra, lid van het Algemeen Bestuur en lid van het College van Bestuur van Windesheim;
b. De ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek van VU en VU-mc, verzorgd door Lex Bouter, lid van het Algemeen Bestuur, rector-magnificus van de VU en lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit (VU);
c. De stripboeken van Hergé (Kuifje) als psychiatrisch vademecum, over pressie en dwang in de psychiatrie, door Wouter van Ewijk, lid van het Algemeen Bestuur en lid van de Raad van Bestuur van VU-medisch centrum (VU-mc).

Geen opmerkingen: