vrijdag 11 september 2009

Trimdiel Keunstrûte 2009 in Leeuwarderadeel

Vrijdag 11 september 2009

Aan het eind van de middag rijd ik op de terugweg naar huis nog even langs De Hege Stins in Stiens. Gemeentelid Teije Postma laat me binnen. Hij is net klaar met het wekelijkse kopieerwerk van onder andere de Nieuwsbrief van de beide Stienser Protestantse Gemeenten en hij maakt handig van de gelegenheid gebruik om mij de uitnodigingen van het Jeugdwerk voor Durkje mee naar huis te geven.

Een ander gemeentelid, Jellie Sloot, is in de ontvangsthal van De Hege Stins bezig om een expositie in te richten van haar quilts. Jellie vertelt dat haar kunstwerken hier morgen in de hal geëxposeerd worden voor de zogenoemde "Trimdiel Keunsrûte 2009", die morgen in onze burgerlijke gemeente wordt georganiseerd. Prachtige, kunstige werkstukken heeft ze al opgehangen, waaronder ook de opvallende quilt, die de naam "Dûnzjende blokken" draagt.

Dit jaar zal voor de tweede keer in onze gemeente Leeuwarderadeel de ‘Trimdiel Keunstrûte’ plaatsvinden. Ruim twintig kunstenaars - zowel professionals als amateurs - verspreid over onze gemeente, stellen op deze dag daartoe hun atelier, huiskamer of garage open voor het publiek.

Naast schilderkunst zijn er verschillende andere kunstuitingen te bewonderen, zoals fotografie, leerkunst en dus ook de quilts van Jellie Sloot. Galerie ‘De Garaazje’ aan de Moundyk in Stiens zal morgen tussen 10.00-17.00 uur dienst doen als centraal punt, met op die locatie een selectie van het werk van de deelnemende kunstenaars. Hier kun je ook de informatiefolder halen, waarmee je de route kunt volgen. De toegang is overal gratis en deze Trimdiel Keunstrûte 2009 wordt georganiseerd door de Kultuerried Ljouwerteradiel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wiep, hartelijk bedankt voor deze geweldige reclame.
Jelly