dinsdag 22 september 2009

Expositie & Veiling van kunst voor de kerktoren van Stiens

Dinsdag 22 september 2009

Tot 2 november 2009 is er in de Openbare Bibliotheek van Stiens een bijzondere expositie van 19 kunstenaars te zien. Deze tentoonstelling is georganiseerd door de "Kultuerried Ljouwerteradiel", naar aanleiding van een verzoek van de "Stichting Monumentenzorg Leeuwarderadeel" om mee te denken over en te participeren in het ontwikkelen van ideeën met het oog op de reeds aangevangen restauratie van de kerktoren van Stiens.

De Stienser kerktoren is een markant gebouw, dat rondom in de gemeente Leeuwarderadeel zichtbaar is. De toren is echter nodig aan restauratie toe is. Eén van de ideeën die naar voren kwam, was het organiseren van een expositie - met aansluitend een veiling - van een aantal speciaal voor dat doel ter beschikking gestelde kunstwerken.

De Kultuerried heeft 19 kunstenaars bereid gevonden voor dit goede doel een kunstwerk ter beschikking te stellen. Dit heeft geresulteerd in een afwisselende expositie, zowel qua onderwerpen als gebruikte technieken, waaronder bijvoorbeeld: abstract en figuratief; landschap, stilleven en portret; schilderkunst, fotografie en grafiek. Er hangt bijvoorbeeld werk van Gerrit Hendrik Tuininga (zie mijn weblogbericht van 5 maart 2009), van Piet Braaksma, van Dick Noordhoek (zie mijn weblogbericht van 6 mei 2009), van P. Tienstra, van Maaike Grendel (zie mijn weblogbericht van 30 juni 2009), fotografie van Jeannette de Groot en een schilderij van de toren van de Stienser Sint Vituskerk, geschilderd door Melanie Pitz-Eich.

De veiling van deze geëxposeerde kunstwerken zal plaatsvinden op maandagavond 2 november in de Openbare Bibliotheek in Stiens, tussen 18.30 en 20.30 uur. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de restauratie van de kerktoren in Stiens.

Geen opmerkingen: