dinsdag 8 september 2009

Expositie Kunst onder de Melkweg in Sint Jacobiparochie

Dinsdag 8 september 2009

Op 3 juli 2009 werd de zomertentoonstelling “Kunst onder de Melkweg” in De Groate Kerk van Sint Jacobiparochie geopend met een programma in het teken van het Jaar van de Astronomie. Ruim twintig kunstenaars van de Bildtse Kunstkring Uytland tonen hun kijk op het hemels gebeuren. De diversiteit aan invalshoeken, toegepaste technieken en gebruikte materialen garandeert een veelzijdige tentoonstelling.

Daarnaast kan men het resultaat van het project ‘Kunstenaar in de Klas’ bekijken. Geertje van Eikenhorst, Fred Thoolen en Bianca de Gier hebben samen met kinderen van enkele Bildtse basisscholen een bijzonder sterrengewelf gemaakt, dat deel uit maakt van deze expositie.

Ook is in De Groate Kerk de jaarlijkse presentatie van het Jabikspaad te zien, dit jaar toegespitst op de rijke sterrensymboliek. Rond Sint Jacobsdag in eind juli staat de Melkweg te middernacht precies boven dit pelgrimspad van zee tot zee, van Zwarte Haan tot Finisterra, de pelgrim de weg wijzend van het Bildtse Sint Jacobiparochie naar het Spaanse Santiago de Compostela.

Er is nog één gelegenheid om deze zomerexpositie te bezoeken: aanstaande zaterdag 12 september 2009 van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Je bent dan van harte welkom.

Geen opmerkingen: