zondag 16 augustus 2009

Vakantiebijbelgids 2009 van Ark Mission

Zondag 16 augustus 2009

Elk voorjaar ontvangen we als donateurs thuis de nieuwe Vakantiebijbelgids voor de komende zomervakantie van Ark Mission uit Driebergen, de organisatie die tot en met 2008 bekend was onder de naam Vereniging tot Verspreiding der Heilige Schrift/Bijbel Kiosk Vereniging. Sommige kerken verspreiden de gids huis-aan-huis. Christelijke recreatieorganisaties schenken de gids aan hun gasten. Reisleiders gebruiken de gids bij hun dagopeningen en/of dagsluitingen. En wij nemen al jaren lang de nieuwe gids mee naar onze vakantiebestemmingen, daarbij de doorgaande Bijbellezing van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor de duur van de vakantie even los latend.

De titel van de Vakantiebijbelgids 2009 is: "Met de groeten van ...". Ja, de groeten van wie eigenlijk? Wie zou ons maar liefst 21 keer (3 vakantieweken van 7 dagen) iets belangrijks willen schrijven? Heb je al door welke kant het op gaat? Het zijn de mensen die voorkomen in de Bijbelverhalen. Via dit bijbelleesrooster delen zij in tijd en afstand met ons hun reiservaringen, daarbij ook de innerlijke veranderingen die zij in hun leven meemaakten, met ons delend.

Voor dit jaar hebben drie auteurs een selectie gemaakt uit de mooie verhalen uit de Bijbel. Zij voorzagen die verhalen van een korte vakantiegerichte overdenking.
1. In week 1 nam dr. Hetty Lalleman-de Winkel ons mee met reizende mensen in de Bijbel;
2. In week 2 lazen we van Petra Butler over verhalen van mensen in de persoonlijke sfeer;
3. In week 3 dacht ds. Eugène Baljet voor en met ons na over de toekomst.

Hetty Lalleman-de Winkel: "Als God met je meereist, ben je overal "thuis"."
Petra Butler: "Vader in de Hemel, help mij om U en de mensen om me heen altijd trouw te zijn en lief te hebben, waar ik ook ben."
Eugène Baljet: "Heer, onze God, wij danken U voor de oogst. Wij vragen Uw zegen over ons werk en over deze tijd van rust."

Met de groeten van ...

Geen opmerkingen: