dinsdag 25 augustus 2009

Studiedag Accreditatie Techniek in Emmen

Dinsdag 25 augustus 2009

Volgend jaar worden de vijf Techniek-opleidingen van Stenden hogeschool gevisiteerd om voor de komende zes jaar weer het keurmerk te behalen voor het verzorgen van deze vijf technische opleidingen voor hoger beroepsonderwijs in Emmen. Enkele maanden geleden zijn de formele voorbereidingen gestart om tijdens deze zomer het accreditatietraject voor èn met deze opleidingen te starten. Op uitnodiging van Techniek-directeur Ingrid Janssen zijn we met drie medewerkers van de afdeling Quality Assurance van het Corporate Office van Stenden hogeschool aanwezig bij de vandaag gehouden "Studiedag Accreditatie Techniek".

Om alle medewerkers van deze vijf Techniek-opleidingen goed voor te bereiden op het komende visitatie- en accreditatietraject, verzorg ik vanmorgen in Emmen een presentatie over kwaliteitszorg en accreditatie in het algemeen, over het proces dat we daartoe met zijn allen gaan doorlopen èn over de verschillende rollen die alle betrokken partijen in een volledig accreditatietraject vervullen. Daarna verzorgt onze Manager Quality Assurance Helma te Velde een presentatie over de onderwerpen, facetten en criteria die op grond van het Nederlandse Accreditatiekader in de komende maanden tijdens het zelfevalueren en visiteren centraal zullen staan. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de onderzoeksresultaten, die de opleiding in het voortraject in het kader van de interne kwaliteitszorg produceerde.

Tijdens de middag komen de medewerkers van de vijf Techniek-opleidingen bijeen om met hulp van onze collega's van het Quality Center van de Stenden-Educational Support Organisation (ESO) een eigen plan van aanpak op te stellen voor de komende maanden van zelfevalueren, visiteren en accrediteren. Het is een goede zaak om tijdens zo'n studiedag aan het begin van het nieuwe collegejaar als directie, onderwijzend en ondersteunend personeel volle aandacht te geven aan het accreditatietraject dat we gezamenlijk starten, teneinde in 2011 opnieuw te worden geaccrediteerd.

Geen opmerkingen: