donderdag 27 augustus 2009

Regiocomité Fryslân van Vereniging VU-Windesheim vergadert in Leeuwarden

Donderdag 27 augustus 2009

Het is al meer dan vier maanden geleden dat we als Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim bijeenkwamen in een vergadering van ons regionaal verband. Maar dat betekent niet dat ons werk zolang stil heeft gelegen, integendeel. Er is in de afgelopen maanden in Friesland en in Amsterdam hard gewerkt om ons activiteitenaanbod voor het komende seizoen goed te regelen. Vanavond kijken we terug op wat klaar is en op wat we voor de korte en voor de middellange termijn nog gaan doen.

In het eerste deel van de vergadering staan de verenigingsaangelegenheden centraal. We bereiden de veranderingen voor, die in de personele bezetting van ons regiocomité aan het eind van dit kalenderjaar reglementair afgerond moeten worden. Daarnaast blikken we terug op onze inbreng en op de resultaten van de landelijke Ledenraadsvergadering die op 12 juni 2009 in Amsterdam werd gehouden (zie ook mijn weblogbericht van 12 juni 2009). Ook bespreken we enkele ins en outs omtrent de komende introductie van VU-Connected, waar het huidge VU-podium en allerlei verenigingselementen met ingang van september 2009 in op zullen worden genomen.

Het tweede deel van de vergadering van vanavond gaat over de activiteiten die we voor en met VU-Connected in Leeuwarden en Drachten gaan organiseren in de komende maanden. Zo organiseren we in september 2009 - samen met het Friesch Dagblad - een Debatcafé in café De Kleine Wereld te Leeuwarden over "Marktwerking in de zorg", in oktober over "Gemeentelijke Herindeling" en in november in Drachten een Debatcafé over de stelling dat "de Protestantse Kerk in Nederland implodeert, maar niet in Drachten." Met het Groninger regiocomité organiseren we in oktober 2009 ook nog een orgelconcert in de Petruskerk te Leens. De statutaire ledenvergadering met aansluitend een openbare lezing zal medio november 2009 zijn in Stenden University Hotel te Leeuwarden.

Voor 2010 staan er inmiddels voor de provincie Friesland zes Debatcafé's, een themadiner, een alumnibijeenkomst, een lezing en een excursie/kuier in de planning. Het is elk jaar weer een mooie uitdaging om een aantrekkelijk jaarprogramma op de kaart te zetten met landelijk en provinciaal vooraanstaande sprekers, over onderwerpen die momenteel in de belangstelling staan en om dat in optimale samenwerking met diverse andere partijen te doen. Als onze sprekers met aansprekende lezingen komen en als er behalve een goede opkomst ook interessante gesprekken ontstaan tussen sprekers en publiek, dan mogen we over enkele maanden weer tevreden zijn over ons aanbod.

Geen opmerkingen: