woensdag 3 juni 2009

Kunst-kastjes van OLB-3 in Stenden hogeschool

Woensdag 3 juni 2009

Werkstukken van onze studenten staan en hangen op diverse plaatsen in de hogeschoolgebouwen. Je loopt er zo gemakkelijk achteloos aan voorbij. Toch verdient het aanbeveling om in de hectiek van de werkdag er toch gewoon eens even letterlijk bij stil te gaan staan. Dan zie je pas echt welke moeite onze studenten zich getroosten om met zorg en aandacht mooi, uniek werk af te leveren. Dan zie je in die werkstukken ook de details, waarover deze studenten hebben nagedacht alvorens ze die details een beredeneerde plaats geven in hun werkstuk.

In de gang van onze Leeuwarder vestiging van Stenden hogeschool passeer ik op de gang een aantal gestapelde kastjes. Het zijn zogenoemde "Kunst-kastjes", gemaakt door 3e jaars studenten van de Christelijke Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (OLB), in het kader van het vak Beeldende Vorming.

De derdejaars OLB-studenten zijn hiertoe eerst op bezoek geweest bij een kunstenaar. Op basis van dat bezoek maken ze zo'n werkstuk, waarbij ze kunnen uitgaan van een onderwerp of van materialen/technieken en/of van een combinatie van het werk van de bezochte kunstenaar.

Bij de produktie van deze werkstukken maken studenten gebruik van materialen naar keuze, met de verplichting om naast het platte vlak ook half-ruimtelijk en ruimtelijk te werken. Ieder mens is uniek. Iedere student is een uniek mens. Zo is ook elk werkstuk uniek. Kijk maar.

Geen opmerkingen: