zondag 22 maart 2009

Negendarische Ouderdag van Kroton in Groningen

Zaterdag 21 maart 2009

"Negendarisch" in plaats van "Legendarisch" staat in het logo voorop het programmaboekje van de Ouderdag van de Groningse studentenvolleybalvereniging Kroton. Deze week vieren de volleybalminnende studenten hun negende lustrum. Eén van de activiteiten van de lustrumweek was vorige week zaterdag de liftwedstrijd van Groningen naar Leuven, die Jan Wijbe met zijn duo-dame met een voorsprong van slechts enkele minuten nipt won. Vandaag organiseert Kroton tijdens een reguliere thuiswedstrijdendag een Ouderdag voor alle ouders van spelende leden. Durkje en ik zijn er de hele avond bij.

Het is een gezellige drukte van belang in de HES-hal van Sportcentrum ACLO te Groningen. Na ontvangst eten we gezamenlijk van de feestmaaltijd in de grote sporthalkantine. We ontmoeten daar ook mijn oud-collega Jan Berend van der Wijk met zijn echtgenote en met hun beide dochters, die ook beiden spelende studentleden van Kroton zijn. Later op de avond zien en spreken we ook mijn ex-collega, de bij Lycurgus volleyballende Agnes Meijer nog en verder ontmoeten we nog (ouders van) voormalige (Stasko-Stiens) en huidige teamgenoten (Kroton-Groningen) van Jan Wijbe. Al met al een gezellig evenement en mooi om er met veel ouders samen bij te zijn.

Rond negen uur in de avond wordt voor het herenteam van Kroton waar Jan Wijbe in speelt het centercourt opgebouwd voor de laatste wedstrijd van deze dag. Kroton speelt tegen AFC, hoog in de competitierangorde. In het programmaboekje staat over Kroton: "Ze zullen vechten als leeuwen en zweten als otters ....". Deze twee herenteams laten hun spelfanatisme zien, want ze willen beide koste wat kost winnen. Het is een prachtige wedstrijd, die met spectaculaire spelmomenten in lange rallies qua tussenstanden voortdurend gelijk op gaat. Na een 2-2 setstand volgt de laatste, vijfde set, die AFC nipt wint met een eindstand van 15 tegen 13 punten. Wel jammer dat Kroton dus verloor, maar dat mag de pret niet drukken, want het was een prima wedstrijd voor een groot(s) en enthousiast publiek.

Op het moment dat wij rond het middernachtelijk uur weer thuis arriveren, start in het Groningse zwembad De Parrel de lustrum-slotactiviteit: een spetterend zwembadfeest, dat tot in de vroege ochtend door gaat.

Dank aan alle bestuursleden, lustrumcommissieleden en alle andere organiserende en spelende leden voor deze mooi Kroton-ouderdag.

Geen opmerkingen: