donderdag 26 februari 2009

Poiesz bouwt weer in Stiens en Lidl en Hema volgen

Donderdag 26 februari 2009

Afgelopen zomer 2008 schorste de rechter de bouwvergunning van de toen reeds in aanbouw zijnde Poiesz-supermarkt, omdat de gemeente Leeuwarderadeel een verkeerde ruimtelijke ordeningsprocedure had gevolgd. Deze fout is inmiddels hersteld. Pas daarna mochten en konden de bouwwerkzaamheden weer worden hervat, hetgeen op 10 december 2008 ook gebeurde.

De supermarkt aan de Uniawei in Stiens, aan de voet van Molen De Hoop, is nu bijna klaar. Het casco is afgebouwd, waarna de aannemer is begonnen aan de vloer, de wanden en de plafonds. Dan volgt de inrichting van de nieuwe winkel. Het is de bedoeling dat de supermarkt in maart 2009 open gaat.

Vandaag wordt ook buiten, rondom de Poiesz gewerkt. Zodra de voorbereidende grondwerkzaamheden gereed zijn, kan de definitieve bestrating worden aangelegd. Over enkele weken kan Poiesz de eerste klanten in de nieuwe winkel ontvangen en zal het pand aan de Langebuorren - in het centrum - van Stiens worden verlaten.

Achter dit winkelpand komt ook nog een Lidl-supermarkt. Lidl introduceert daarmee als concullega van Albert Heijn, Aldi, C1000 en de Poiesz de vijfde supermarkt in Stiens. De nieuwbouw van de Lidl valt onder de dezelfde bouwvergunning als die van de Poiesz. Tegelijk met het opheffen van de bouwstop van de Poiesz is dus ook het sein op groen gezet voor de bouw van deze vijfde Stienser supermarkt, die later dit jaar aanvangt.

Een volgende stap zal dan de introductie van de Hema zijn, in het centrum van Stiens. Daarmee wordt dan tegemoet gekomen aan een lang gekoesterde wens van de Stienser middenstand, de dorpsbewoners en hun burgemeester Erik ter Keurs, die na zijn installatie beweerde dat hij onze gemeente pas zou gaan verlaten als hij de eerste Hema-worst in Stiens zou kunnen kopen.

Geen opmerkingen: