vrijdag 27 februari 2009

Vier de kruispunten op je levenspad

Vrijdag 27 februari 2009

Ieder mens komt op zijn levenweg op een aantal kruispunten: momenten waarop je belangrijke keuzes gaat maken (bv. studie, partner, werk), momenten waarop je iets overkomt (bv. ziekte, ongeluk, hoofdprijs) en/of momenten waarop heuglijke feiten worden gevierd (bv. verjaardag, geboorte, jubileum). In allerlei samenlevingsverbanden krijg je ermee te maken, zo ook op je werk. Vandaag staan we op het werk een half uur vrolijk stil op twee zulke kruispunten, waarbij geluk en dankbaarheid centraal staan.

Om tien uur vanmorgen staan in de koffieruimte van onze werkplek een aantal heerlijke zelfgemaakte taarten voor ons klaar. Ze zijn gemaakt door Lotte, die ons vanaf vandaag tijdelijk gaat verlaten wegens zwangerschapsverlof èn door Charissa met wie we vandaag haar veertigste verjaardag vieren. Twee kruispunten, die we met zijn allen fleurig markeren, door die in een gezellige koffiepauze gezamenlijk te vieren.

De collega's Barbara en Charissa bieden Lotte namens ons allen een kadodoos aan (lees: verhuisdoos) met een groot aantal kadootjes, die alle met zwangerschap, bevalling en babyzorg te maken hebben. Daarna neemt collega Marjolein het estafettestokje over om namens het Quality Center van Stenden hogeschool Charissa een verwen-verjaardagskado aan te bieden. Al met al wordt het een gezellige koffiepauze waarin Lotte temidden van alle smullende collega's stuk voor stuk alle kado's uitpakt.

Charissa zal nu als wijze veertiger met ons verder samenwerken, maar Lotte mag na vandaag vooralsnog genieten van de welverdiende rust in de aanloop naar de bevalling. Het is een voorrecht dat je zo gezond mag zijn en blijven om tot aan je zwangersschapsverlof te kunnen blijven werken. En nu hopen en wensen we Lotte alle goeds, in het zwangerschapsverlof, bij de bevalling en daarna tijdens haar bevallingsverlof. Beide collega's zij met hun beide echtgenoten alle heil & zegen gewenst in de dagen, weken, maanden en jaren die voor ons liggen.

Geen opmerkingen: