donderdag 19 februari 2009

Ark van Noach in de haven van Drachten

Donderdag 19 februari 2009

Tot en met 4 april 2009 ligt de "Ark van Noach" in de industriehaven van Drachten. Dit immense schaalmodel is gebouwd door Johan Huibers uit Broek op Langedijk. Al meer dan 300.000 bezoekers trok deze replica. Deze druilerige middag is geschikt voor een binnenaktiviteit, dus aan het begin van de middag rijden Durkje en ik met ons ex-buurmeisje Benthe naar Drachten om gedrieën dit houten bouwwerk te bewonderen.

Als we bij de Ark aan de Loswal in Drachten arriveren, regent het nogal en zien we een lange rij wachtenden buiten in de regen staan, bij de ingang van de Ark. We besluiten om dan eerst maar even een familiebezoek in Drachten af te leggen, in de hoop en verwachting dat het hier op de havenkade later op de middag rustiger zal worden. Dat wordt bewaarheid, want als we tegen vier uur weer bij de boot aankomen, zijn de meeste parkeerplaatsen weer vrij en kun je zo de Ark binnenlopen.

Bouwer Johan Huibers deed er anderhalf jaar over om dit houten schip van 1.200 bomen op een metalen drijver te bouwen. De Ark is 70 meter lang, 9,5 meter breed en 14 meter hoog. In de Ark is van alles te zien: van grote polyester en opgezette dieren tot kleine fossielen, informatieborden over schepping en evolutie, diverse platen van bijbelse taferelen, maar ook modellen van bijvoorbeeld de put van Jozef, de tent van Abraham, het woon- en slaapvertrek van Noach, de Ark des Verbonds en in het open graf een kerststal. Er zijn diverse filmpjes te bekijken, je kunt vanaf het bovendek van het uitzicht genieten, er is een speelplaats met "Ark & Noach"-speelgoed en er is natuurlijk een winkeltje waar je bijvoorbeeld prentenbijbels kunt kopen. De opbrengsten van deze Ark wordt gebruikt om een nog veel grotere Ark te bouwen, conform de afmetingen zoals je die in de Bijbel leest.

Geen opmerkingen: