vrijdag 30 januari 2009

New Energy @ FC ROC

Vrijdag 30 januari 2009

Open Dagen op scholen zijn eigenlijk een feest voor iedereen. Voor alle mensen die eraan meewerken - zoals docenten, onderwijsondersteuners, vakspecialisten en coaches -, omdat die graag vertellen over hun vak. Het is ook feest voor leerlingen, omdat zij graag aan belangstellenden laten zien wat ze op school doen en geleerd hebben, waar ze ook terecht trots op zijn. En Open Dagen zijn ook een feest voor alle bezoekers.

Vandaag en morgen bruist het van de energie op het Friesland College. Het thema van de beide Open Dagen is: "Waar krijg je energie van?" Behalve dat je tijdens de open dag in gesprek kunt gaan met medewerkers en leerlingen, gebeurt hier veel meer. Er wordt gekokkereld; en natuurlijk kun je er proeven! Er zijn diverse shows, met bijvoorbeeld muziek, dans en mode. Daarnaast maken cursisten ter plekke werkstukken, al dan niet met machines. En er vinden tal van presentaties plaats. Eigenlijk dus teveel om hier op te noemen.

Vandaag wil ik wel eens weer zo'n open dagen in het Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO) meemaken. Daarom rijd ik tegen het avonduur vanaf mijn werk naar de FC-Campus van het Friesland College in Leeuwarden, aan de Julianalaan. Ondanks het feit dat het voor velen toch etenstijd is, blijkt het parkeerterrein nagenoeg vol te zijn. Ik wandel om de bouwplaats van de in aanbouw zijnde sportaccommodatie heen en ga het hoofdgebouw de Triangel binnen.

Mijn bezoek richt ik voornamelijk op de afdelingen "MBO-Handel & MBO-Zakelijke Dienstverlening", de afdelingen waarvan Durkje stafdirecteur is. In hun C1-vleugel word ik vriendelijk welkom geheten door een leerling van deze unit. Bij de entree van de C2-vleugel word ik evenzo verwelkomd door Durkje en haar naaste collega Sabine. Rondgeleid door Durkje maak ik kennis met een aantal docenten van haar unit en is er alle gelegenheid om met enige toelichting kennis te nemen van alle onderwijsleerplekken. Best wel een aanrader om de tijd te nemen de werkomgeving van elkaar eens nader te bekijken.

Dan is voor Durkje het moment aangebroken om samen andere medewerkers en leerlingen - tussen het middag- en avondprogramma door - even rustig te genieten van het gereedstaande buffet, dus we lopen naar het Atrium van de Triangel, waar we nog even langs de bakkerijwinkel en enkele informatiestands wandelen.

Geen opmerkingen: