zaterdag 1 november 2008

Griene Greiden Geandefoets

Vrijdag 31 oktober 2008

Na enkele dagen met regelmatig regen is het vandaag opvallend mooi weer. Vanmorgen vroeg zijn de velden nog berijpt; het heeft vannacht al een klein beetje gevroren. De temperatuur loopt vandaag niet hoog op, maar de later in de ochtend doorbrekende zon, maakt het aangenaam wandelweer.

Durkje en ik starten in Easterlittens, in de Friese Greidhoek. Tegenover de oude schoorsteen en het ongeveer tien jaar geleden tot woning verbouwde ketelhuis van de voormalige zuivelfabriek van Easterlittens steken we bij het Krúswetter de Franekervaart over, om direct daarna in zuidwestelijke richting naar Hinnaard te wandelen. We gaan over het smalle wandel-/fietspad met direct links de fri(e)sgroene Greiden en rechts naast ons het door de zon goudgeel gekleurde riet, langs de Bolwardervaart.

Van Hinnaard gaan we naar Spannum. Daar lunchen we en wandelen we vlak buiten de bebouwde kom door het enige jaren geleden door de plaatseljke basisschoolkinderen aangeplante Spannummerbos, met daarin een ven en een uitzichtsheuvel. Vanuit het Spannummerbos gaan we naar Winsum. Het laatste stuk van deze ongeveer 13 kilometer lange wandeltocht nemen we het wandel-/fietspad van Winsum, langs de Franekervaart, terug naar Easterlittens.

Geen opmerkingen: