vrijdag 10 oktober 2008

Visitatie van IBandMS in Leeuwarden

Vrijdag 10 oktober 2008

Om de zes jaar wordt de kwaliteit van elke bekostigde opleiding in het Nederlands hoger onderwijs beoordeeld door een onafhankelijk, extern panel. Op zo'n visitatiedag wordt op basis van een Zelfevaluatierapport en aanvullende documenten gesproken met het bestuur en management, met studenten en docenten en met afgestudeerden en (andere) werkveldvertegenwoordigers. Vandaag is onze opleiding International Business and Management Studies (IBandMS) aan de beurt.

IBandMS is een HBO-Bachelor-opleiding die in een nauw samenwerkingsverband wordt aangeboden door alle drie Leeuwarder hogescholen: de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), Van Hall Larenstein (VHL) en Stenden hogeschool. De opleiding wordt in het Engels aangeboden en heeft veel internationale studenten.

Vandaag verzorg ik de briefings en debriefings voor alle groepen die achtereenvolgens geïnterviewd worden door het visitatiepanel van de visiterende en beoordelende instantie Certiked. Aan het eind van de visitatiedag verzorgt het visitatiepanel een korte terugkoppeling over de voorlopige bevindingen van deze IBandMS-visitatie. Het is vanmiddag wel duidelijk dat we het beoordelingsrapport over enkele weken met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Geen opmerkingen: