donderdag 9 oktober 2008

MenEM-Getuigschriften-uitreiking in de Leeuwarder Harmonie

Donderdag 9 oktober 2008

Een feestelijke dag voor ons gezin en voor de opleiding Media en Entertainment Management (MenEM) van Stenden hogeschool Leeuwarden. Vanmiddag vindt de uitreiking plaats van de HBO-getuigschriften van onze opleiding MenEM. Jan Wijbe is vanmiddag ook onder de laureaten. Ruim 300 (groot)ouders, broers & zusters, vrienden & vriendinnen, enz. wonen deze feestelijke bijeenkomst voor de 55 nieuwe Bachelors of Business Administration (BBA) bij in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

De regie is in handen van Stenden-SPH-dramadocent Onno Sprey. MenEM-Dean Patrick Bemelmans en werkveldadviesraadslid Dick Ahles spreken achtereenvolgens de nieuwe alumni toe. Patrick Bemelmans vertelt met gepaste trots dat deze opleiding Media en Entertainment Management van Stenden hogeschool is geaccrediteerd met de uitzonderlijk hoge score van 18 uit 21 maal "Goed". De kroon op het werk van alle studenten, medewerkers en werkveldvertegenwoordigers, die er door hard en kundig werken in een aantal jaren in zijn geslaagd om een kwalitatief hoogstaande opleiding op de kaart te zetten. Deze groep studenten kan dus met trots het werkveld in, ze zijn er helemaal klaar voor.

De getuigschriften worden in de schouwburgzaal plenair uitgereikt. Voor elke afgestudeerde is persoonlijke aandacht voor de prestaties van de afgelopen jaren en voor de nieuwe uitdagingen die deze alumni al weer zijn aangegaan. Ze komen prima terecht in het werkveld van media en entertainment of studeren - zoals Jan Wijbe - door op bijvoorbeeld een universiteit. De Leeuwarder muzikant Ed Lip verzorgt met "Ik bin su eil" een hilarisch muzikaal intermezzo omringd door twee lonkende, dansende dames. Daarna krijgt Jan Wijbe van MenEM-stagecoördinator Deike Schultz zijn getuigschrift uitgereikt.

Nadat MenEM-alumnus Orno Brocaar is gelauwerd als "Student of the Year" wordt de feestelijke uitreiking afgesloten met muziek en filmisch vuurwerk. In de foyer van de Harmonie is dan nog ruim een uur de gelegenheid om even na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Daarna verplaatst het feest zich naar "thuis thuis" (in Stiens), zoals dat onder uitwonende studenten momenteel wordt genoemd.

Geen opmerkingen: