donderdag 2 oktober 2008

Proefvisitatie ML&I in Zwolle

Donderdag 2 oktober 2008

Reeds twaalf jaar bieden Stenden hogeschool en Christelijke Hogeschool Windesheim samen de huidige Master-opleiding "Special Educational Needs" (SEN) aan. Die nauwe samenwerking gaan we nu uitbreiden met het gezamenlijk aanbieden van nog een Master-opleiding, de zogenoemde "Master of Learning & Innovation" (ML&I). Deze nieuwe opleiding gaat Stenden aanbieden in Leeuwarden en Windesheim in Zwolle.

Teneinde de opleiding binnenkort geaccrediteerd te krijgen door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) is de accreditatieaanvraag ingezonden aan de NVAO en verwachten we binnenkort de NVAO op visitatiebezoek om alle 21 facetten van deze nieuwe opleiding te beoordelen en goed te keuren.

Ter voorbereiding op dat visitatiebezoek hebben we vandaag in Zwolle een proefvisitatiedag. Tijdens deze generale repetitie passeren allerlei interne en externe participanten een proefvisitatiepanel om te verantwoorden welke keuzes onze twee hogescholen samen hebben gemaakt bij het ontwerp en voor de aanstaande ontwikkeling van deze nieuwe samenwerkingsopleiding. Ik verzorg voor al die groepen vandaag in Zwolle de debriefings, waarin we de proefvisitatiegesprekken en de organisatie ervan evalueren en analyseren.

Aan het eind van de dag hebben we in beeld waar we nog enige verbeteringen kunnen aanbrengen in de beoogde opleiding en in de organisatie van de aanstaande visitatiedag. Daartoe maken we ook gebruik van een gedetailleerd proefvisitatierapport - dat vanaf volgende week beschikbaar zal zijn - om een goed actieplan voor de komende periode tot de visitatie op te stellen en uit te voeren. Dan zien we binnenkort het visitatiebezoek met vertrouwen tegemoet.

Geen opmerkingen: