donderdag 23 oktober 2008

Herfstig Hortus Haren

Donderdag 23 oktober 2008

Durkje en ik rijden vandaag met Durkjes ouders naar de stad Groningen om met "pake & beppe" op visite te gaan bij onze twee oudste uitwonende studenten Jan Wijbe en Baukje. We lunchen eerst bij Baukje in haar studentenhuis.

Daarna rijden we naar de Hortus Botanicus in Haren, om deze botanische tuin ook eens in de herfst te bezoeken. Voor bloei moet je vooral in de lente en zomer zijn, maar de herfst is uiteraard dé tijd van het jaar om de vruchtendragende planten te bekijken. Vruchten zijn er in allerlei soorten en maten, zoals ook bijvoorbeeld een boom tjokvol geeloranje bessen.

We bezoeken in de Hortus achtereenvolgens de Chinese tuin met het Verborgen Rijk van Ming, de Rotstuin, de Agrarische Tuinen, de Floriade Tuinen, de Voedselarme Plas, de Engelse Tuin, het Rosarium en de Thema Tuinen. Daarna gaan we naar binnen, waar we in de Kassen ook langs het Insektarium, de Koi-karpers èn de Papegaaien (van de Stichting Papegaaienhulp) komen. Een kopje koffie met Chinese cake in het "Kreunen van de Draak"-paviljoen in de Chinese tuin, smaakt aan het eind van de middag ook prima.

Dan rijden we weer de stad Groningen in om bij Jan Wijbe in zijn studentenkamer op bezoek te gaan voor (hier & nu) een warme maaltijd. Voor Durkje en mij was dit wederom een mooie dag om op deze wijze pake & beppe even kennis te laten nemen van de twee studerende pake- en beppesizzers "in stad". Met dank voor de gastvrije ontvangst met lunch en diner!

Geen opmerkingen: