dinsdag 27 mei 2008

Regionaal Comité Vereniging VU-Windesheim bijeen

Dinsdag 27 mei 2008

Enkele malen per jaar vergadert het Regionaal Comité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim in Stenden university hotel te Leeuwarden. Onze bijeenkomst begint altijd met een gezamenlijke maaltijd in La Salle à Manger van Stenden hogeschool, om in een informele setting onze onderlinge band te onderhouden. Deze maaltijd wordt gevolgd door een vergadering in het vergadercentrum van Stenden hogeschool. Joop Bouma is secretaris en ik ben voorzitter van dit regionaal comité voor de regio Fryslân. Namens VU-podium is Menno van Oel aanwezig.

In het eerste deel van de vergadering staan de lopende zaken binnen de Vereniging VU-Windesheim centraal, zowel de regionale als de landelijke ontwikkelingen. Vanavond staat de voorbereiding van de komende landelijke Ledenraadsvergadering in de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam prominent op de agenda. In dat kader bespreken we bijvoorbeeld concepten van bestuurlijke reglementen, verenigingsfinanciën, identiteitsprofilering inclusief de wijze waarop de expertise van het Blaise Pascal Instituut zal worden voortgezet in de Faculteit der Wijsbegeerte en in het recent opgerichte instituut VISOR. Ook de vitalisering van de ledenorganisatie, zoals omschreven in het concept-Meerjarenplan 2008-2012, wordt besproken.

Daarna komen de meer praktische zaken van onze regio aan de orde, waaronder de planning en organisatie van de regionale activiteiten zoals het nieuwe Wetenschapscafé, de Statutaire Regionale Ledenvergadering en de lezingen die we met VU-podium in de komende maanden zullen aanbieden in de regio Fryslân.

Geen opmerkingen: