maandag 26 mei 2008

Op zoek naar Zingeving in Organisaties

Maandag 26 mei 2008

In dit lopende collegejaar biedt Adriaan Bekman vanuit zijn Kenniskring als Lector "Mens & Organisatie" van Stenden hogeschool aan studenten, medewerkers en externe relaties een zestal Openbare Colleges aan. Vanmiddag wordt deze collegeserie afgesloten met een themabijeenkomst met het gelijkluidende jaarthema: "Zingeving in Organisaties".

In het eerste gedeelte van de bijeenkomst staat de essentie van het boek van Adriaan Bekman - "Op zoek naar zingeving in de Nederlandse gemeenschap" - centraal, waarbij wij ook focussen op de wijze waarop we er al dan niet in slagen om zingeving binnen Stenden hogeschool vorm en inhoud te geven.

In de tweede helft van dit dagdeel zijn we met Adriaan Bekman in gesprek over Leiderschap voor mensen, afgezet tegen management van systemen/organisaties. Het gaat ons vooral om de mens als bron voor leiderschap, staande ten dienste van de organisatie.

We zoeken, vinden en benoemen onderscheidende voorbeelden van bestuur, management en leiderschap zoals we die in onze hogeschool aantreffen. Leiderschap is niet alleen voorbehouden aan bestuur en management. We kunnen aansprekende praktijkvoorbeelden geven van leiderschap van andere collega's uit alle geledingen en functienivo's van onze hogeschool. Het is de kunst om al die vormen van waarde(n)vol leiderschap te ((h)er)kennen, zeker ook van die collega's van wie je dat nog nooit hebt verwacht en/of gezien.

Geen opmerkingen: