woensdag 28 mei 2008

Algemene Vergadering CNV-Onderwijs in Amersfoort

Woensdag 28 mei 2008

In De Eenhoorn te Amersfoort woon ik als stemgerechtigde vertegenwoordiger van de Sector Hoger Onderwijs de Algemene Vergadering (AV) bij van CNV-Onderwijs. Naast een aantal statutaire zaken staan actuele beleidsontwikkelingen op de agenda.

Zo passeren in het programma het Jaarverslag 2007, de wijze waarop uitvoering is gegeven aan de besluiten van de AV van november 2007 en een aantal actuele (beleids)ontwikkelingen. Ik kies ervoor om met een groep van ongeveer 30 collega's de Deelsessie "Tijd voor Onderwijs, rapport Dijsselbloem" bij te wonen, waarin we aan de hand van dat rapport van de Parlementaire Onderwijscommissie Onderwijsvernieuwingen spreken over de topics omtrent de onderwijsvernieuwingen vanaf de 90er jaren, die de kwaliteit van ons onderwijs tot op heden raken. Ook de stagnatie die momenteel optreedt met betrekking tot de Verenigingsvernieuwing binnen CNV-Onderwijs komt in de plenaire sessie aan de orde.

Halverwege deze AV houdt Staatssecretaris Marja van Bijsterveld een toespraak, waarin onderstaande door haar wordt geponeerd:
1. Goed onderwijs begint met een goede leraar;
2. Er zullen meer mensen moeten zijn die kiezen voor een (goede) lerarenopleiding;
3. Het is tijd voor herstel in vertrouwen tussen politiek, onderwijs en samenleving;
4. De leerkracht wordt de meester over zijn eigen ontwikkeling;
5. De VO-raad en de MBO-raad moeten investeren in onderwijskundig leiderschap;
6. Onderwijs: passie en liefde voor jonge mensen!

Geen opmerkingen: