woensdag 12 juli 2023

Rondje west en oost pelgrimeren op het Jabikspaad

Woensdag 12 juli 2023
 
Het Woudenbergse pelgrimsechtpaar bij Refugio Ultreia Feinsum

















Eerst de westroute
In Refugio Ultreia Feinsum krijgen we vandaag bezoek van twee pelgrims, die langs Feinsum op doorreis zijn op het pelgrimspad.
Dit echtpaar uit Woudenberg heeft al de nodige pelgrimservaring opgedaan tijdens hun meerjarige wandelpelgrimage vanuit Woudenberg naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.
Thuisgekomen, werd eenmaal het plan opgevat om ook nog het Fries-Overijsselse pelgrimspad van het Friese Sint-Jacobiparochie naar het Overijsselse Hasselt te lopen.
Nu is het zo dat het Jabikspaad vanuit Sint-Jacobiparochie een west- en een oostroute kent.
Ze hebben eerst al de westelijke routevariant gelopen, via onder andere Boer, Franeker, Tzum, Jorwert en Mantgum naar Jirnsum. En voordat ze nu vanuit Jirnsum verder zuidwaarts gaan, wandelen ze eerst ook nog de oostelijke routevariant naar Jirnsum, die gaat via onder andere Zwarte Haan, Feinsum Stiens, Leeuwarden en Friens. 

En dan de oostroute
En nu op deze oostelijke routevariant passeren deze ervaren pelgrims ons dorp Feinsum, waar wij onze refugio hebben langs de route van het Jabikspaad.
Ze hoeven niet bij ons te overnachten, want ze verblijven op de camping van het nabije Oude Leie, maar ze willen uiteraard wel graag het pelgrimsstempel van onze Refugio Ultreia Feinsum op zowel hun stempelkaart van het Jabikspaad, als ook in hun pelgrimspaspoort van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
Na een gezellige ontmoeting in onze refugio, het plaatsen van ons stempel in hun stempelkaarten, nemen we afscheid, en gaat het pelgrimeren verder vanuit Feinsum naar Stiens; en dan morgen nog verder zuidwaarts op het Jabikspaad.

Geen opmerkingen: