woensdag 7 juni 2023

De kermis komt in Stiens

Woensdag 7 juni 2023
 
Opbouw van de kermis in het centrum van Stiens

















Kermis in opbouw
Bij het naderen van het dorpscentrum van Stiens geven de inrijverboden bij de toegangswegen naar het centrumgebied aan dat de doorgang voor doorgaand rijdend verkeer verboden is.
Op het plein vóór het voormalige gemeentehuis - tegenwoordig het nieuwe multifunctionele centrum De Nije Skalm - is het een drukte van belang. Grote vrachtwagens staan op de aan- en afvoerwegen. Kermisattributen worden gelost, en het plein op gebracht, waar de kermis voor het komende feestweekend wordt opgebouwd. Met man en macht wordt gewerkt om de grote en de kleine kermisattracties te plaatsen en op te bouwen.

Ook een prikkelarme kermismiddag
Vanaf morgen is het zover dat de jaarlijkse kermis begint in het gezellige centrum van Stiens.
De organisatie heeft opnieuw aan iedereen gedacht; dus je kunt als kermisbezoeker te kust en te keur bij allerhande bekende attracties zoals de schiettent en de botsauto’s, en ook de lucky cranes zijn present, evenals de breakdance, het spookhuis en de vliegtuigjes.
En voor wie zich daar prettiger bij voelt: morgenmiddag van 14:00-16:00 uur wordt de prikkelarme kermismiddag georganiseerd, die overigens ook toegankelijk is voor iedereen die zich op de kermis wil vermaken.
En daarnaast, het centrum van Stiens staat deze week nog eens extra in het teken van gezelligheid, want komend weekend worden ook de zogenoemde Stienzer Keatsdagen gehouden. Dat betekent dus kaatsen met daarbij verrassende avondprogramma’s, met diverse bands, en nog veel meer.

Geen opmerkingen: