zaterdag 20 mei 2023

Wandelen door de duinen van Bloemendaal

Zaterdag 13 mei 2023
 
Het Duinstrand langs de Oosterplas bij Bloemendaal

















Feest in Bloemendaal
Durkje en ik zijn door Berend uitgenodigd om vandaag aanwezig te zijn bij de feestelijke viering van zijn vijftigste verjaardag.
Dat betekent een fikse verwen-party, want we worden vanmiddag op het terras in Bloemendaal ontvangen met koffie met gebak, en daarop een portie gezelligheid van Berend zijn tientallen gasten voor dit feest.
Halverwege de middag zet de hele groep zich in beweging, want we gaan met zijn allen een prachtige wandeling maken door het brede duingebied tussen Bloemendaal en het Noordzeestrand.
Door een prachtig landschap van eerst bos en daarna lage en ook fiks hoge duinen gaat de groep - onderweg gezellig pratend - voort.

Duinstrand langs de Oosterplas
Op een gegeven moment komen we langs de Oosterplas in dit duingebied. Een hoog opgaande duin zien we oprijzen aan de overzijde van de Oosterplas. Tegen de duin, en op het zandstrand langs dit deel van de Oosterplas is het voor veel badgasten heerlijk in de zon genieten van het Duinstrand en van de Oosterplas
De temperatuur loopt behoorlijk over de twintig graden heen, dus dat is zowel voor de badgasten als voor de duinwandelaars een heerlijke temperatuur om buiten te vertoeven.
Na deze duinwandeling komen we weer bijeen op het zonovergoten terras voor een heerlijk warm buffet rond het avonduur, met de felicitatie en dank voor zijn gastvrijheid aan de inmiddels vijftigjarige Berend.

Geen opmerkingen: