zaterdag 25 maart 2023

Vergaderen op de verhuisdag van Nijkleaster

Dinsdag 21 maart 2023
 
Twee verhuiswagens staan bij de kloosterwoningen op It Westerhûs



















Verrassingsbezoek op It Westerhûs
Als bestuur van Stifting Nijkleaster vergaderen we vandaag op een bijzondere dag. Na vele jaren van voorbereiden, restaureren en nieuwbouwen vieren we op deze dag namelijk de verhuisdag. Vandaag verhuizen namelijk de eerste vier kleasterlingen naar hun nieuwgebouwde kloosterwoningen op het in eerste bouwfase nagenoeg gereed zijnde kloostercomplex op It Westerhûs onder Hilaard.
De kloosterlingen hebben al een intensieve verhuisdag achter de rug, en om deze heuglijke overgangsdag samen met hen te vieren, gaan we als bestuursleden van Stifting Nijkleaster en met een delegatie van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Westerwert voor een kort verrassingsbezoek naar It Westerhûs, teneinde de vier kloosterlingen te feliciteren met hun intrek in de kloosterwoningen in klooster Nijkleaster-Westerhûs.
Als we - na ons eerst verzameld te hebben in Hilaard - iets na 19:00 uur als groep het kloosterterrein betreden, worden de kloosterlingen verrast met ons niet vooraangekondigde felicitatiebezoek.

Felicitatie met bloemengroet voor de kleasterlingen
Twee verhuiswagens staan nog op het terrein bij de kloosterwoningen, en als we één van de woningen binnen gaan, blijkt dat alle verhuizers daar nog even zitten na te praten met de vier kloosterlingen, nu zij de verhuizing zojuist hebben afgerond.
De verhuizers vertrekken, en dan blijven wij achter met de vier kloosterlingen, om hen te feliciteren met een hartelijke bloemengroet.
We blijven daar niet lang, want de kloosterlingen krijgen vast en zeker nog een drukke avond met onder andere het uitpakken van verhuisdozen, en bovendien hebben we aansluitend nog onze maandelijkse bestuursvergadering. We verlaten derhalve It Westerhûs en rijden naar Jorwert, waar onze bestuursvergadering aansluitend plaatsvindt in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk, de kloosterkerk van Nijkleaster in Jorwert.

Geen opmerkingen: