dinsdag 14 maart 2023

Een middagje op It Westerhûs bij Hilaard

Dinsdag 14 maart 2023

In de kloostergang van de kloosterboerderij & gastenkamers van Nijkleaster

















Restauratie & nieuwbouw van Nijkleaster
Vanmiddag ben ik op It Westerhûs onder de rook van Hilaard. 
Het is fris weer; droog en de voorjaarszon schijnt zachtwarm.
Op het erf van Nijkleaster Westerhûs wordt op verschillende plaatsen gewerkt door het personeel van de aannemer en van de onderaannemers. Boren, schilderen, opruimen, straatwerk, van alles wordt er nog aan gedaan om de restauratie van onze kloosterboerderij en van de nieuwbouw van de gastenverblijven en van de kloosterwoningen te voltooien.
In het schuurgedeelte van de gerestaureerde kloosterboerderij komen we met zijn vijven bijeen als vertegenwoordigers van het bouwbedrijf Kolthof en van onze Stifting Nijkleaster om met elkaar door te spreken welke schadeposten we in de afgelopen maanden nog hebben gehad door de stormwinden van het afgelopen late najaar en in de vroege winter. Al het nodige is er in de afgelopen najaarsweken en vroege winterweken al wel aan gedaan om te herstellen waar schade was geleden, en om al het mogelijke eraan te doen om verdere gevolgschade te voorkomen. Inmiddels is alles letterlijk onder pannen, en kunnen we de staat opmaken van de kosten die deze stormschades uiteindelijk met zich mee hebben gebracht.
Het stemt tot dankbaarheid dat alle bouw-uitvoerende partijen hun best hebben gedaan om van dit kloostercomplex een buitengewoon bijzondere en mooie kloosterlocatie te maken, en we zien graag uit naar de opening van dit nieuwe Friese protestantse klooster, die we zullen vieren tijdens het komende Pinksterfeest. Daarna is Nijkleaster operationeel, en worden de eerste kloostergasten van harte welkom geheten voor hun verblijf van één of meer dagen.

Geen opmerkingen: