zondag 30 oktober 2022

Herfst Tour van Roon Staal in Olterterp

Zaterdagavond 29 oktober 2022
 
Concert van Roon Staal in de Hippolytuskerk van Olterterp

Concert in de Hippolytuskerk
Ter gelegenheid van Piet zijn recente pensionering zijn Durkje en ik vanavond samen met Piet & Linda aanwezig bij het voorlaatste concert van de Herfst Tour 2022 van de zanger-pianist, coverist & componist Roon Staal. Dit concert vindt plaats in het karakteristieke kerkje van Olterterp, in de Hippolytuskerk.  
De kerkzaal is sfeervol verlicht, waarbij Roon Staal is gepositioneerd in het koor van de kerk onder twee kroonluchters vol brandende kaarsen. Dit is geheel passend bij de intiem-romantische sfeer die Roon oproept tijdens het zingen van zijn gecoverde en eigen songs. Op de stille avond van de 'Nacht van de Nacht' zit de kerkzaal vol met concertgangers, die ademloos genieten van de stem en de pianomuziek van Roon Staal.

Herfst Tour met oude en nieuwe muziek
Op het programma van deze tour staan naast de veel gevraagde en graag beluisterde nummers zoals 'Help Me Through The Night', 'Stay With Me 'Till The Morning', 'Autumn Leaves' en 'I Have A Dream' ook nummers van Roon zijn nieuwe (inmiddels 16e) album 'DreamLand' dat tijdens deze Herfst Tour wordt gepresenteerd. 
Van die nieuwe CD luisteren we vanavond vóór en na de pauze naar zijn songs zoals: 'Let The Children Have A World' en 'Danny Boy'.
Een extra vermelding verdient Roon Staal zijn nieuwe lied, het zogenoemde 'Malawiaans Gebed', dat hij schreef en opdraagt aan zijn half jaar geleden geboren dochter Ella; een song waarin de liefdevolle gevoelens voor het nieuwe leven van je pasgeboren kindje zo teer doorklinken, met in het lied ook de door Roon zijn Malawiaanse echtgenote geschreven woorden van een Malawiaans gebed. 
Maar ook het tere 'Pie Jesu' klinkt in deze eeuwenoude kerkzaal voortreffelijk vanavond.
Roon Staal sluit zijn concert vanavond af met zijn zo populaire vertolking van de song 'Like a Bridge over Troubled Water'. Als de laatste lage toon van zijn keyboard heeft geklonken en Roon met een kort 'dankjewel' zijn concert afsluit, neemt hij het uitbundige applaus van zijn publiek dankbaar en welverdiend in ontvangst.

Geen opmerkingen: