zaterdag 24 september 2022

Afscheid Piet Verhaag van het Friesland College

Vrijdag 23 september 2022
 
Petje op Petje af door de collega's van Piet Verhaag

















Vrienden voor het leven
In 1983 als afgestudeerde van de tweedegraads lerarenopleiding voor Biologie & Huishoudkunde gaan werken in het beroepsonderwijs, beginnend als docent Biologie & Koken bij de huishoudschool van Dokkum.
Vandaag - 39 jaar later nog altijd in het onderwijs werkzaam - neemt mijn goede school- en jeugdvriend Piet Verhaag (en al tientallen jaren collega van Durkje) afscheid van het ROC Friesland College, na vele jaren als docent Huishoudkunde en later als leidinggevende gewerkt te hebben bij de facilitaire dienst van het Friesland College.
Omdat de vriendschap van ons beiden al meer dan 53 lang duurt, en we die vriendschap samen met Durkje & Linda al zo'n 40 jaar met zijn vieren hebben voortgezet, rijden Durkje en ik vanmiddag naar Leeuwarden, om daar samen met zo'n honderd oud-collega's en huidige collega's er op feestelijke en dankbare wijze bij stil te staan dat Piet na bijna 40 jaar diensttijd afscheid mag nemen van zijn werkzame leven bij het Friesland College, waarover hij altijd zo enthousiast vertelde als we elkaar weer eens ontmoetten.

Eervol afscheid
Piet krijgt vanmiddag een eervol afscheid. Zijn afdelingscollega's beginnen het plenaire deel van deze afscheidssessie met het spel 'Petje op Petje af', waarin zij alle genodigden een aantal twee-keuzevragen over Piet stellen, waarvan de beantwoording leidt tot een afvalrace. Degene die het beste inschat wat 'des Piets' is, gaat naar huis met een soort Piet-bokaal. En Piet wordt verwend met afscheidskado's.
Ook Piet zijn ad interim-directeur verzorgt een afscheidstoespraak, met daarin de nodige humoristische karakteristieken van en over Piet zijn doen en laten binnen het Friesland College. Velen herkennen wat hij vertelt.
Tot slot zijn de twee teamleiders aan de beurt om Piet een kado vanuit hun eigen team aan te bieden. Eén van de teamleiders houdt een indrukwekkende toespraak, waaruit duidelijk blijkt hoeveel Piet zijn (bege)leiding voor haar en voor andere collega's heeft betekend. Heel mooi gesproken, met diepe waardering voor Piet zijn inbreng als professional. Afsluitend is aan Piet het laatste woord in zijn afscheidsspeech.
Daarna is er nog volop gelegenheid om elkaar in een meer informele setting te ontmoeten. En hier eindigt de loopbaan van een onderwijsman in hart en nieren, in de hoop en verwachting dat de komende generatie werkenden het goede zal meenemen in het MBO van de toekomst.

Geen opmerkingen: