donderdag 26 mei 2022

Bestuursvergadering Nijkleaster in Jorwert

Dinsdag 24 mei 2022
  
Op weg naar de Sint-Radboudkerk, de kloosterkerk van Jorwert

















Avondgebed vooraf
Vanavond komen we als bestuur van de Stifting Nijkleaster weer bijeen in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk te Jorwert, de kloosterkerk van Nijkleaster, op de Jorwerter dorpsterp.
Als ik vanuit het noorden dit Friese dorp nader, schijnt de avondzon prachtig op de kerk en op de zee van gele boterbloemen in het weiland met de grazende koeien.
Staande in een grote kring vangen we deze bestuursvergadering op gebruikelijke wijze aan met een gesproken en gezongen kort avondgebed. Daarmee markeren wij de overgang van de hectiek van alle dag naar de aandacht voor onze kloostervergadering.

Zakelijke beraad
Na het bespreken van de agenda, de notulen, de actielijst en onze jaarkalender volgen ter bespreking en ter vaststelling enkele bestuurszaken. Daarbij worden onder andere interne aangelegenheden besproken, maar ook de lopende contacten met externe partijen, zoals de plaatselijke protestantse gemeente Westerwert, helpende kerkelijke gemeenten uit de regio, de provinciale classis en de landelijke protestantse kerk.
Daarna staan enkele zakelijke aangelegenheden op de agenda, die te maken hebben met de restauratie en nieuwbouw van ons klooster op It Westerhûs, onder de klokslag van Hilaard. Dan gaat het voornamelijk over vergunningen, financiering, bouwzaken, samenwerkingsrelaties en de zogenoemde 'veilige kerk'.
Dan zijn er vanuit ons Kleaster-buro ook een aantal zaken die vanuit de werkorganisatie vragen om onze bestuurlijke aandacht, en tot slot sluiten we de bestuursvergadering af met enkele uiteenlopende onderwerpen, waaruit ook vanavond wederom blijkt hoe Nijkleaster nu al is ingebed in een groot aantal verbindingen op plaatselijk, regionaal, provinciaal en landelijke vlak.

Geen opmerkingen: