dinsdag 26 oktober 2021

Westerwert & Nijkleaster bijeen in Jorwert

Maandag 25 oktober 2021
   
In het koor van de Sint-Radboudkerk van Jorwert

















DB++
Vanwege de nauwe samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Westerwert en Stifting Nijkleaster vergaderen de dagelijkse besturen van beide organisaties periodiek gezamenlijk om dan onze gedeelde vergaderzaken met elkaar door te spreken. Dat orgaan noemen we het DB++, en dat vormt de linking pin tussen beide besturen.
Vanavond is er weer zo'n DB++vergadering, maar die wordt in uitgebreider setting gehouden. Als stichtingsbestuursleden zijn we namelijk allen uitgenodigd om met Westerwert de voorstellen te bespreken inzake de restauratie en nieuwbouw op de locatie van Westerhûs, gelegen tussen het buurtschap Fûns ten noordwesten van Jorwert en Hilaard in het noorden.

Contractbespreking
We komen rond het avonduur bijeen in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk van Jorwert, één van de kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente en voor Stifting Nijkleaster haar kloosterkerk.
Bij aankomst loop ik eerst nog even door de stille en op dit late middaguur al weer schemerige kerkzaal. In het koor staat een liturgische bloemschikking opgesteld voor onder andere de Kleasterkuier van overmorgen.
In ruim twee uren bespreken we alle stukken die vanavond ter tafel liggen, en behandelen daarbij alle ins en outs daarvan voor wat betreft de beoogde aanneemovereenkomst tussen Stifting Nijkleaster en het bouwbedrijf dat kan worden gecontracteerd voor de restauratie van onze kloosterboerderij en voor de nieuwbouw van drie kloosterwoningen en negen gastenverblijven.

Geen opmerkingen: