zondag 9 mei 2021

Refugio Ultreia Feinsum met Camino de Santiago-vlag

Zondag 9 mei 2021 - Moederdag
De vlag van de Camino de Santiago is gehesen voor passerende pelgrims

 















Stempelen voor je pelgrimscertificaat
Pelgrims en andere wandelaars op het Fries-Overijsselse Jabikspaad zijn onderweg ook gericht op het laten stempelen van hun stempelkaart van het Jabikspaad en/of van hun pelgrimspaspoort van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. Wie zich na aankomst in de kathedraal van het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela meldt bij het pelgrimsbureau van de aartsbisschop van Santiago de Compostela ter verkrijging van het bisschoppelijk pelgrimscertificaat, dient aan de controlerende medewerkers van dat pelgrimsbureau zijn of haar pelgrimspaspoort(en) te tonen met daarin de onderweg verkregen pelgrimsstempels van bijvoorbeeld kerken, kloosters, refugio's en/of van andere pelgrimsfaciliteiten onderweg. 
Voor Jabikspaad-wandelaars en voor Sint-Jacobspelgrims zijn wij als Refugio Ultreia Feinsum een stempeladres, zoals die er vele zijn langs de pelgrimsroute naar het Spaanse bedevaartsoord. Jabikspaad-wandelaars en pelgrims beschikken over de stempeladressenlijst van de Stichting Jabikspaad, waarop ze kunnen zien waar ze onderweg hun felbegeerde pelgrimsstempels kunnen verkrijgen.

Feinsum is stempelplaats voor Jabikspaad-wandelaars en pelgrims
Feinsum heeft twee stempeladressen, en wij zijn daar één van.
Bij aankomst in Feinsum over de Hege Hearewei is het voor arriverende pelgrims altijd even een kwestie van zoeken waar men een pelgrimsstempel in Feinsum kan verkrijgen. En dan helpt het hen dat zo'n stempeladres herkenbaar is aan bijvoorbeeld de 'Camino de Santiago-vlag'. 
Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft bij de Dokkumer Vlaggencentrale onlangs een partij van die Camino-vlaggen laten produceren, en ons pelgrimsgenootschap verkoopt sinds kort deze Camino-vlaggen aan haar leden. 
Om passerende Jabikspaad-wandelaars en Sint-Jacobspelgrims hun Feinsumer stempeladres vlot te laten vinden, hebben we vandaag de Camino de Santiago-vlag gehesen bij onze Refugio Ultreia Feinsum

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte familie. Heel blij verrast liepen we vandaag door Finkum en zagen uw refugio. We vroegen ons af wat het maakt dat u vandaag niet open was? Overigens erg leuk dat u dit initiatief genomen hebt. Groet Henk Bos

Wiep Koehoorn zei

Geachte heer Bos, beste Henk,
Dank voor uw belangstelling en reactie.
Dat onze refugio op die datum niet open was, is gelegen in het feit dat wij op die dag zelf pelgrimeerden op de Via Turonensis, op de dag-etappe van het Franse Coulombiers naar Saint-Sauvant.
Als u weer eens langs komt, en als we dan thuis zijn, bent u van harte welkom in onze refugio.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
31aug23